Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Άγριες κόντρες στην Βουλή στον απόηχο του κλεισίματος της ΕΡΤ - ΒΙΝΤΕΟ


Σφοδρές αντιπαραθέσεις σήμερα στην Βουλή, όπου μεταφέρθηκε η ένταση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είπε ότι όσα συμβαίνουν είναι πρωτοφανή και θυμίζουν τις σκοτεινότερες και πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας. Σε αυτές, είπε, προστίθεται και μια μαύρη εικόνα της ΕΡΤ που σίγησε και δεν μεταδιδει.
Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για κοινοβουλευτική δικτατορία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς κατήγγειλε την ψεύτικη δημοκρατία καναλιών ιδιωτικών και κρατικών.

Ο Νότης Μαριάς από τους ΑΝΕΛ είπε: "Πριν λίγο η Κοινοβουλευτική εκπροσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε πως αίρει την εμπιστοσύνη της αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ. Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση έχει απολέσει τη δεδηλωμένη κατά τη δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ και από το σημείο αυτό δεν μπορούν να εξεταστούν οι προτάσεις ασυλίας…"

Παίρνοντας ξανά τον λόγο ο κ. Λφαζάνης είπε : "Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δεδηλωμένη. Διότι εδώ μπορεί να παίζουν κρυφτό ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ με το νομοσχέδιο. Αν θέλετε να μετρήσουμε τη δεδηλωμένη ιδου η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Εδώ και τώρα εκλογές."



Η άλλη στιγμή της έντασης προέκυψε όταν πήρε τον λόγο η Ρένα Δουρου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Η κυβέρνηση κάνει οικονομική πολιτική κλείνοντας τη δημόσια τηλεόραση. Ζούμε ημέρες που η ακροδεξιά κρύβει το πραγματικό της πρόσωπο. Στηρίζει το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης γιατί την ενοχλεί που τη λεει ναζιστικό κομμα. Η δημοσια τηλεοραση λεει την αλήθεια όμως. Και να λέμε τους νεοναζί νεοναζί να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Για τη βία κατά των γυναικών των αδυνάαμων των μεταναστών."

Και συνέχισε: "Είναι συνειδητοί ναζί, ρατσιστές άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου και ανθέλληνες. Οι δολοφόνοι δεν αντιμετωπίζονται με το να κρυβόμαστε…"

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια η Λιάνα Κανέλλη.

"Θα σεβαστώ τη διαδικασία της ασυλίας όπως σεβεται ο καθένας το σπιτι του ακομα και αν είναι υπονομευμένα τα θεμέλια. Καλώ τους βουλευτές να ψηφίσουν κατηγορηματικά όχι στην άρση της ασυλίας υπερασπιζόμενη την ιδιότητα του βουλευτή μη εξισώνονται το μαύρο με το κόκκινο του αίματος και της καρδιάς. Εχουμε παγιδευτεί στο μια εικόνα χίλιες λέξεις. Στο μαύρο υπάρχει μόνο μια λέξη."

Η μεγάλη ένταση προκλήθηκε όταν ζητούσε επίμονα τον λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης. Όμως ο κ. Μειμαράκης δεν του τον έδινε αφού ο κανονισμός προβλέπει τον λόγο να παίρνουν μόνο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ
Δεν υπάρχει προσωπικό. Καθηστε κατω κυριε Κασιδιάρη
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Δεν ειστε προεδρος του ελληνικου κοινοβουλιου ειστε κομματικος προεδρος
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ
Κύριε Κασιδιάρη δεν έχετε το λόγο. Μπορουσατε να ζητήσετε το λόγο πριν
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Εξύβρισε το κομμα μου.
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ
Επ αυτου μπορεί να μιλήσει ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος.
ΠΑΠΠΑΣ
Τον χρήζω
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ
Δεν γίνεται αυτό κύριε Παππά. Κυριε Κασιδιάρη μη με οδηγήσετε να προχωρήσω σε επίπληξη.
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Ντροπή σε εσας….Δεν έχουμε καμία θέση εδώ μεσα σε αυτό το αίσχος σε αυτή την ξεφτίλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



newsit.gr