Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κουδούνι διαθεσιμότητας για 10.000 εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους ΟΤΑ

Τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους δήμων (κυρίως)  και περιφερειών «δείχνει» ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του «ξηλώματος» του «σχεδίου Μανιτάκη» για τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, «στους τομείς αυτούς φαίνεται να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό», καθώς τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών διαθέτουν πάνω από 300.000 υπαλλήλους.
Στη Βασιλίσσης Σοφίας σχεδιάζουν να επικεντρώσουν στις δύο αυτές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να προχωρήσουν σε διαδικασίες εξπρές σχετικά με τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Ιουλίου και με την παράταση που θα ζητήσει η κυβέρνηση πιθανότατα μέχρι τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τις δύο αυτές κατηγορίες υπαλλήλων αναμένεται να προκύψει περίπου το 80% των 12.500 «διαθέσιμων», δηλαδή περίπου 10.000.