Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Δένδιας: Κριτήρια για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή - Στη Βουλή η δικογραφία για τον «Καιάδα»

Να μπουν κριτήρια στο νέο Σύνταγμα, ώστε η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου, ζητά με συνέντευξή του στη Realnews ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, με αφορμή και τα επεισόδια στο Σύνταγμα και την επίθεση χρυσαυγίτη βουλευτή Γερμενή κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη.
«Με την αναθεώρηση του Συντάγματος πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν κριτήρια που θα αποκλείουν την ύπαρξη τέτοιου είδους μορφωμάτων από το κομματικό μας σύστημα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας

Στo μεταξύ στη Βουλή διαβιβάζει άμεσα η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη δικογραφία που σχηματίστηκε, για το βουλευτή της Χρυσής Αυγής,  Γ. Γερμενή (τον επονομαζόμενο και «Καιάδα»), σχετικά με τη χθεσινή επίθεση, κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, ζητώντας την άρση ασυλίας του βουλευτή.
Ο φάκελος με το προανακριτικό υλικό έφτασε, από την ΕΛ.ΑΣ., στην Εισαγγελία και αφορά στα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.
Ωστόσο, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του Γ. Γερμενή, για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει, προηγουμένως, η Βουλή να έχει άρει τη βουλευτική του ασυλία,οπως απαιτεί το Σύνταγμα.
Για το λόγο αυτό οι δικαστικές αρχές έστειλαν τα στοιχεία στο Κοινοβούλιο, το οποίο όμως παραμένει κλειστό τις ημέρες του Πάσχα, με αποτέλεσμα, με βάση τις διαδικασίες που ακολουθούνται στη Βουλή, το νωρίτερο που αυτό μπορεί να γίνει είναι προς τα τέλη Μαΐου.