Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ο Λευκός Οίκος επιμένει: Ο Άσαντ έχει τα χημικά!

syria
Οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται τις καταγγελίες του μέλους της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, Κάρλα ντελ Πόντε, σύμφωνα με την οποία, υπάρχουν επιβεβαιωμένες μαρτυρίες ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση του χημικού αερίου σαρίν, ενός εξαιρετικά φονικού χημικού όπλου.
Σύμφωνα με το Associated Press, ο Λευκός Οίκος, όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη πληροφορία, αλλά υπογραμμίζει πως αν κάποιος έκανε χρήση χημικών, αυτός είναι ο Άσαντ.
Η καταγγελία της Κάρλα ντελ Πόντε άναψε φωτιές στις ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να αναλάβουν και νέες πρωτοβουλίες για το θέμα, με τον Τζον Κέρι να ταξιδεύει στη Ρωσία, προκειμένου να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεΐ, αρνήθηκε να σχολιάσει, πάντως, το εάν το Ισραήλ ανέλαβε στρατιωτική δράση κατά της Συρίας το Σαββατοκύριακο, αλλά υπογράμμισε ότι η χώρα έχει το δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι στο ενδεχόμενο να πέσουν όπλα σε λάθος χέρια.
“Το Ισραήλ βεβαίως έχει το δικαίωμα να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ σύγχρονα όπλα και αυτή είναι μια ανησυχία που έχει το Ισραήλ εδώ και πολύ καιρό. Το ενδεχόμενο αυτό είναι απειλή για το Ισραήλ, το οποίο έχει το δικαίωμα να ενεργήσει για να εγγυηθεί την κυριαρχία του”, τόνισε ο αμερικανός εκπρόσωπος.

ysterografa.gr