Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Ομπάμα: Ο Χριστός θυσιάστηκε για να έχουμε αιώνια ζωή

Barack-Obama-Easter
Το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το Πάσχα των Ορθοδόξων:
“Η Μισέλ και εγώ στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στην Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα της Αμερικής και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Για εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς, αυτή είναι μια στιγμή μεγάλης χαράς. Είναι όμως και μια ανάμνηση της θυσίας του Χριστού, ώστε να έχουμε εμείς αιώνια ζωή.
Η απόφασή Του να διαλέξει την αγάπη αντί για το μίσος, την ελπίδα αντί για την απόγνωση, είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθούμε και εμείς πάντα, στη δική μας ζωή.
Είναι ακόμη πιο σημαντικό να θυμόμαστε το μήνυμα αυτό φέτος, που μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής κοινότητας υφίστανται διωγμούς, και πέφτουν θύματα βίας, ειδικά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Για πολλούς αιώνες, η περιοχή και ο κόσμος κέρδισαν πολλά, έγιναν πιο πλούσιοι από τη συνεισφορά των Ορθοδόξων κοινοτήτων σε χώρες όπως η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η Συρία και το Ιράκ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σαν έθνος, επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και το δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας.
Και σε αυτή την εποχή της ελπίδας, γιορτάζουμε τη δύναμη που έχει η αγάπη που θυσιάζεται, να μεταμορφώνει”.