Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Στουρνάρας για δημόσιο: Θα κάνουμε διευθυντές τους 35αρηδες

Έμφαση στο θέμα της κατάληψης διευθυντικών θέσεων στο δημόσιο από υπαλλήλους στην ηλικιακή κλίμακα 35 έως 45 ετών, δίνει σε συνέντευξη του  στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
«Ένα επιπλέον βήμα θα κάνουμε, εφόσον μειώσουμε το ελάχιστο όριο ηλικίας προαγωγών. Στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 35 και 45 ετών έχουμε πολλούς ικανούς ανθρώπους, κι εάν μπορέσουμε να τους προωθήσουμε σε διευθυντικές θέσεις, θα δείτε απ” τη μια μέρα στην άλλη έναν εντελώς αλλαγμένο δημόσιο τομέα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο που κατέθεσε τη Μεγάλη Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης μειώνεται ο χρόνος προϋπηρεσίας που απαιτούνταν για τη διεκδίκηση θέσης γενικού διευθυντή από 15 σε 12 έτη.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας περιγράφει τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας τόσο όσον αφορά τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα 150.000 υπαλλήλων όσο και την απόλυση 15.000:  «Ο στόχος της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 θα επιτευχθεί μέσω των συνταξιοδοτήσεων. Για κάθε πέντε υπαλλήλους που θα συνταξιοδοτούνται, θα προσλαμβάνεται ένας. Εμείς και η τρόικα, ωστόσο, θέλουμε επιπλέον να επιτύχουμε την αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων που δεν πληρούν τις απαιτήσεις για να υπηρετούν στον δημόσιο τομέα. Κι αυτοί είναι 15.000 στον αριθμό. Στις θέσεις τους όμως θα προσλάβουμε ίσο αριθμό νέων ανθρώπων, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα του δημοσίου τομέα».
Επιπλέον, όταν ερωτάται για τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων  κατά τις πρόσφατες συζητήσεις με την τρόικα για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων υποστηρίζει ότι  «δεν υπήρξαν διενέξεις, υπήρξε συζήτηση.»

aftodioikisi.gr