Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Οι "βενιζελικ​οί" βάζουν στο κάδρο (και) τον Ραγκούση


(Photo: Eurokinissi)
Evangelos-Venizelos-Giannis-RagousisΗ θυελλώδης κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε “βενιζελικούς” και “παπανδρεϊκούς” με επίκεντρο την οικονομική διαχείριση του ταμείου του Κινήματος τα προηγούμενα χρόνια, και τα συσσωρευμένα χρέη τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η σημερινή ηγεσία της Ιπποκράτους, έχει συνέχεια, κορυφώνεται και αρχίζει να… επεκτείνεται.
Το ρεπορτάζ που προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου, με παραπολιτικές αναφορές σε “καυτούς” διαλόγους, δείχνει ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στοχοποιήσει τον Μιχάλη Καρχιμάκη, τον οποίο θεωρεί ουσιαστικά “λαγό” του Γιώργου Παπανδρέου, και εκτιμά ότι ο άλλοτε Γραμματέας του Κινήματος κάνει πόλεμο στον ίδιο… κατ’ εντολήν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι “βενιζελικοί”, σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους αφήνουν αιχμές και για τον ρόλο του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος διατέλεσε για ένα διάστημα πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών και ουσιαστικό “Νο2″ του Κινήματος, ενώ επίσης πέρασε στο παρελθόν από το αξίωμα του Γραμματέα, τότε που μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μετά τις χαμένες εκλογές του 2007, ήταν τα δυο στελέχη που ανέδειξε και εμπιστεύτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ενισχυτικό της παραπάνω πραγματικότητας είναι το γεγονός ότι οι σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιάννη Ραγκούση υπήρξαν σταθερά… εκρηκτικές, με εκατέρωθεν βολές και σκληρούς χαρακτηρισμούς. Ο πρώην δήμαρχος Πάρου πάντως παραμένει ενεργός, έστω και στο περιθώριο πλέον της κεντρικής πολιτικής, καθώς συχνά κάνει δημόσιες παρεμβάσεις για να υπερασπιστεί το έργο και την υστεροφημία του.

ysterografa.gr