Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ


Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε – ουσιαστικά ομολόγησε – κατά την τελευταία ομιλία του στη Βουλή (την περασμένη Κυριακή το βράδυ), ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «εναλλακτικό σχέδιο»!

            Εξήγγειλε… «Επανάσταση»: στην Ελλάδα και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου! Αυτό είναι το Σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ!

            Βέβαια, μια τέτοια «επανάσταση των απελπισμένων» δεν είναι αποτέλεσμα «Σχεδίου». Γίνεται όταν καταρρέει κάθε σχέδιο, όταν χάνεται κάθε έλεγχος.

            Και γι’ αυτό στοιχίζει πολύ ακριβά στην κοινωνία, όταν συμβαίνει. Στην πραγματικότητα την πάει πολύ πίσω – και πολιτικά (αφού κινδυνεύει η δημοκρατία) και κοινωνικά (αφού διαλύεται η κοινωνική συνοχή) και οικονομικά, αφού καταρρέουν τα πάντα, μαζί και το βιοτικό επίπεδο ολόκληρου του λαού!

Μαζί συνθλίβονται και τα εθνικά συμφέροντα, αφού σε όλα τα εθνικά μέτωπα, άπαντες επωφελούνται σε βάρος της χώρας.

Από κάθε άποψη οι πληγές που προκύπτουν κάνουν χρόνια να επουλωθούν.  Οι ζημιές παίρνουν δεκαετίες να επανορθωθούν. Μερικές δεν ξεπερνιώνται ποτέ…

            Μέχρι πριν λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι υπάρχει «εναλλακτικό σχέδιο»: η κατάργηση του Μνημονίου, η διαπραγμάτευση άλλης συμφωνίας με καλύτερους όρους, χωρίς θυσίες με άμεση αποκατάσταση των αδικιών.

            Μάλιστα βεβαίωνε ότι οι εταίροι μας θα ήταν έτοιμοι να κάνουν πίσω, από το «φόβο» να μη τους διαλυθεί το ευρώ.

            Άρα ο εκβιασμός προς τους εταίρους μας θα μπορούσε να οδηγήσει σε «άλλη καλύτερη συμφωνία», για να μη βγούμε από το ευρώ, πράγμα που θα ήταν καταστροφικό και για τους εταίρους μας. Αυτά μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρόσφατα

            Βέβαια, δεν τα έλεγε πολύ καθαρά ούτε και τότε: Άλλοτε μιλούσε για άμεση κατάργηση του Μνημονίου. Άλλοτε για κατάργηση μόνο των εσωτερικών νομικών συνεπειών του (περικοπών), άλλοτε απλώς για «αναστολή» του Μνημονίου, άλλοτε για διαπραγμάτευση νέου Μνημονίου. Πάντως, η «κόκκινη γραμμή» που διαπερνούσε όλες αυτές τις «παραλλαγές», ήταν πως μπορούσε να ανατραπεί το Μνημόνιο χωρίς να βγει η χώρα από το ευρώ

            Προφανώς την Κυριακή το βράδυ, αυτές οι ψευδαισθήσεις εγκαταλείφθηκαν: Μόνη λύση είναι πια… η Επανάσταση των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου!

Κι αυτό αποτελεί τρανταχτή ομολογία ότι πολιτική διέξοδος δεν υπάρχει. Εναλλακτική πολιτική μέσα στην Ευρώπη δεν υπάρχει. Πολιτική παραμονής στο ευρώ με άλλη πολιτική – μετά από εκβιαστική διαπραγμάτευση – δεν υπάρχει. Δεν πρόκειται να πάει να συνομιλήσει με τους εταίρους, έστω και εκβιαστικά. Καλεί σε επανάσταση εναντίον τους

            Κι ακόμα, η επαγγελία της «επανάστασης» είναι και διαζύγιο από τη δημοκρατική ομαλότητα. Διότι όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν την κοινωνική έκρηξη, γιατί γνωρίζουν προς το πρώτο θύμα της είναι η ίδια η δημοκρατία. Κι εκείνοι που κερδοσκοπούν σε συνθήκες κοινωνικής έκρηξης είναι, συνήθως, οι εχθροί της δημοκρατίας.

            Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να μιλήσει για «εναλλακτική πολιτική» εντός του ευρώ, ακριβώς για να δείξει ότι η πολιτική του δεν οδηγεί εκτός ευρώ.

Από την περασμένη Κυριακή, εγκατέλειψε τη μάταιη προσπάθεια

            Την επόμενη μέρα, άλλωστε, η επιβεβαίωση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε από ένα κόμμα που βρίσκεται πολύ κοντά του. Από το ΑΚΕΛ της Κύπρου.

            Το ΑΚΕΛ, λοιπόν, ζήτησε έξοδο της Κύπρου από το (δικό τους) Μνημόνιο, αλλά προειδοποίησε ρητά ότι αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Έξοδο και από το ευρώ και  μεγάλες θυσίες για τον Κυπριακό λαό.

            Τουλάχιστον το ΑΚΕΛ δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ούτε λέει μισές αλήθειες.

            Λέει ρητά και δημόσια αυτό που ένα χρόνο τώρα δεν παραδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ: ότι έξοδος από το Μνημόνιο σημαίνει έξοδο και από το ευρώ, αλλά και πρόσθετες μεγάλες θυσίες. Αυτά τα δύο που η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει

            Κι όχι μόνον το ΑΚΕΛ. Τα ίδια περίπου υποστηρίζει, τουλάχιστον όσον αφορά την έξοδο από το ευρώ, και ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «μέντορας» του κ. Τσίπρα - Αλέκος Αλαβάνος...

            Την ώρα που η Κυβέρνηση σταθεροποίησε ήδη τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τώρα βάζει ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη - οικονομικά, επενδυτικά γεωπολιτικά και ενεργειακά - ο ΣΎΡΙΖΑ επαγγέλλεται την «Επανάσταση» που θα διαλύσει τα πάντα.

            Την ώρα που εμφανίζονται οι πρώτες αχτίδες ελπίδας, ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην έκρηξη της Απελπισίας!

            --Την ώρα που ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να εκπληρωθούν οι στόχοι της σταθεροποίησης, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, χωρίς πρόσθετες θυσίες και να τελειώσει η «κηδεμονία» της μιαν ώρα αρχύτερα,

--ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει στην κοινωνική έκρηξη, που θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, θα την απομονώσει για τα καλά, θα την αποσταθεροποιήσει για χρόνια και θα την οδηγήσει στην πλήρη και οριστική κατάρρευση.

            Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί πλέον χωρίς στρατηγική και χωρίς πρόταση, ακριβώς τη στιγμή που η στρατηγική της κυβέρνησης αρχίζει να αποδίδει

            Κι αυτό το κενό στρατηγικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώνεται πλέον να το παραδεχθεί ο ίδιος, χώρια που του φωνάζουν πια και οι ομοϊδεάτες του. 

Blogs@nd.gr - NON PAPER