Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «...δεν θα αφήσουμε την υπόθεση της Δημοκρατίας να γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ​ΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κ. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και την επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλ. Τσίπρα εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Είναι αποκρουστική και απολύτως καταδικαστέα η προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να μετατρέψουν σε καταγώγιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιώντας ακραία προσβλητικές, υβριστικές και αγοραίες εκφράσεις.
Θα πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, όσοι δεν το  κατανοούν ή αρνούνται επιμόνως να το συνειδητοποιήσουν, ότι η Βουλή έχει κανόνες τους οποίους θα πρέπει να σέβονται όλοι, χωρίς εξαιρέσεις.
Η Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και, είναι φυσικό, όσοι δεν ασπάζονται τις αρχές της, να μην αντέχουν και τους κανόνες του Κοινοβουλευτισμού.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών, καταφέρθηκε με ακραίες εκφράσεις εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με άψογη κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Προτιμά να ξεχνά ο κ. Τσίπρας τους βουλευτές του κόμματός του που έχουν φθάσει στο σημείο να απειλούν με λυντσάρισμα πολιτικούς και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.
Ας είναι βέβαιοι όλοι ότι δεν θα αφήσουμε την υπόθεση της Δημοκρατίας να γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος».