Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σαμαράς: Ξαναφτιάχνουμε την Ελλάδα με μεράκι και πάθος

antonisamaras12
«Η αξιοπιστία στο επίκεντρο κάθε σοβαρής προσπάθειας για την ανάπτυξη της οικονομίας μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε χαιρετισμό που απέστειλε στο διήμερο συνέδριο Re-engineering Greece που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Αναλυτικά στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός αναφέρει:
 «Η συνέπεια, πρέπει να είναι το θεμέλιο κάθε οικοδομήματος, αρχιτεκτονικού ή πνευματικού. Στο σημερινό συνέδριο, όπου ο κλάδος της διαχείρισης των έργων και των μεγάλων κατασκευών, θα “συνομιλήσει” με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, η αξιοπιστία βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε σοβαρής προσπάθειας για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και για να αναστρέψουμε την αρνητική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό με στέρεες βάσεις, βασιζόμενες στη συνέπεια και στην ευθύνη», αναφέρει ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του και υπογραμμίζει:
«Εσείς οι πολιτικοί μηχανικοί κι εμείς οι πολιτικοί, μοιραζόμαστε ένα κοινό προνόμιο: τα έργα σας, όπως και τα δικά μας, μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, μπορούν να δημιουργήσουν ή να αφαιρέσουν αισθητική και περιεχόμενο σε ό,τι αποκαλούμε πολιτισμό. Κι αυτό από μόνο του, αρκεί να θέσει το πλαίσιο για έναν γόνιμο και ουσιαστικό «επαναπροσδιορισμό» της Ελλάδας που αγαπάμε, μιας Ελλάδας που μας εμπνέει να δίνουμε καθημερινούς αγώνες αφοσίωσης. Re-engineering Greece, σημαίνει για μας, Re-making Greece: ξαναφτιάχνουμε την Ελλάδα, με γνώριμα, αλλά ξεχασμένα συστατικά: μεράκι, κουράγιο, πάθος, ιστορία, παραδόσεις, όραμα, νέες ιδέες και καινοτομία. Χαίρομαι διπλά, γιατί η τόσο σημαντική πρωτοβουλία σας, αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, και στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, δεν είναι η έκφραση της δομής, αλλά το περιεχόμενο, που δίνει νόημα σε κάθε πράξη, πολιτικών μηχανικών ή απλώς πολιτικών. Το περιεχόμενο για εμάς σημαίνει δημοκρατία και ανάπτυξη. Χωρίς αυτά, καμία μορφή, κανένα εποικοδόμημα δεν μπορεί να αντέξει στις ασφυκτικές πιέσεις της οικονομικής κρίσης ή της ηθικής υποβάθμισης.
Η ευθύνη, η συνέπεια και η αφοσίωση πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε σοβαρό εγχείρημα. Πρέπει να υπάρχουν ουσιαστικά κίνητρα για την ανάπτυξη της καινοτομίας και υλοποίησης των νέων ιδεών, χωρίς άχρηστη γραφειοκρατία, δισταγμούς και αναστολές. Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέρετε από υπομονή και επιμονή, γνωρίζετε πολύ καλά από επιτυχίες και απογοητεύσεις, ελπίδες και διαψεύσεις, γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς σας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, αγωνιζόμαστε νυχθημερόν, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας, κι αυτό θέλουμε και από εσάς για να ανοικοδομήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα» αναφέρει στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου περιλαμβάνει θεματικές ενότητες που αφορούν την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, την ενέργεια, τις προϋποθέσεις αγροτικής ανάπτυξης, την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τις υποδομές σαν μέσο εκκίνησης επενδύσεων.
Κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας θα συζητηθεί ο ανασχεδιασμός της εκπαίδευσης του πολιτικού μηχανικού, ενώ κεντρική θέση καταλαμβάνει η ενότητα που αφορά τα στρατηγικά έργα ανάπλασης στην Αττική. Ακολουθούν πάνελ σχετικά με τα σύγχρονα μοντέλα ανάπτυξης στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη χάραξη και εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών.
Το συνέδριο κλείνει με ομιλία του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη με τίτλο «Το περιβάλλον ως μοχλός ανάπτυξης».
Το «Re-engineering Greece» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων ΠΕΚΑ, Τουρισμού, Ανάπτυξης και Εσωτερικών, με την υποστήριξη του ιδρύματος Ωνάση.

ysterografa.gr