Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο Ολάντ επιλέγει τη… Ρουαγιάλ για πρωθυπουργό;

Francois-Hollande-Segolene-Royal
Η ιστορικά χαημηλή δημοφιλία του, και η απόλυτη απαξίωση από την πλευρά της γαλλικής κοινωνίας, την οποία βιώνει ο Φρανσουά Ολάντ, φαίνεται να τον οδηγούν σε υπερβατικές επιλογές και στρατηγικές κινήσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ, στο πλαίσιο των ζυμώσεων για ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης, και αντικατάστασης του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Έρο, ο Φρανσουά Ολάντ έχει αρχίσει να σκέφτεται το… αδιανόητο: Να αναθέσει την πρωθυπουργία στη Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Η υποψήφια των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του 2007, που έχασε εκκωφαντικά από τον Νικολά Σαρκοζί, ήταν σύντροφος ζωής του Φρανσουά Ολάντ για πολλές δεκαετίες, και μητέρα των παιδιών του, “προδομένη” πλέον από τη σχέση του Γάλλου Προέδρου με τη Βαλερί Τριερβελέρ, και αποστασιοποιημένη από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Τα γαλλικά ΜΜΕ διαπιστώνουν υπόγειες προσπάθειες να κλείσει το ρήγμα, και θεωρούν ότι μια κυβέρνηση υπό τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ θα μπορούσε να προκαλέσει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα το πολιτικό σοκ που χρειάζεται, για να ανασυγκροτηθεί, και να επιχειρήσει να δώσει με αξιώσεις τη μάχη στις επόμενες προεδρικές εκλογές, αντί να οδηγηθεί στη… σφαγή, όπως προκύπτει από τα δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί σήμερα.
Επιπλέον, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με αυτόνομη προσωπικότητα αν και όχι ιδιαίτερα δημοφιλής πλέον στη γαλλική κοινωνία, θα μπορούσε να διατηρήσει αποστάσεις από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, και να δώσει έτσι πόντους στον Φρανσουά Ολάντ από την… πίσω πόρτα.

ysterografa.gr