Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Έρχεται ο ποδηλατικό​ς γύρος της Πελοποννήσ​ου

Με βασικό μήνυμα, πως ο πολιτισμός και η ασφάλεια στο δρόμο, αποτελούν δύο αναπόσπαστα μέρη, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με την εταιρεία iCycle, θα πραγματοποιήσει τον Ποδηλατικό 'Αθλο ΙΙ «Γύρος της Πελοποννήσου», που αποτελεί εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με στόχο την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας και της αγάπης για το περιβάλλον.

Το τετραήμερο, 23 με 26 Μαΐου, 30 εθελοντές ποδηλάτες θα κληθούν να διανύσουν 610 χιλιόμετρα, σε διαδρομές με υψηλό δείκτη δυσκολίας, γρήγορες εναλλαγές θερμοκρασίας από το επίπεδο της θάλασσας στις κορυφογραμμές των Καλαβρύτων και του Ταϋγέτου, με ένα όμως μαγευτικό τοπίο να πλαισιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουν οι ποδηλάτες.

Η εκκίνηση του άθλου θα γίνει στα Μέγαρα στις 10:30 το πρωί της προσεχούς Πέμπτης και η διαδρομή της πρώτης μέρας προβλέπει την κάλυψη 172 χιλιομέτρων με τον τερματισμό να γίνεται στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», με τους ποδηλάτες να κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.

Η δεύτερη μέρα θα είναι η πιο δύσκολη, καθώς οι ποδηλάτες θα κληθούν να καλύψουν 172 χιλιόμετρα ξεκινώντας από την Πάτρα, στις 09:30', θα ανέβουν στα Καλάβρυτα, θα φτάσουν σε υψόμετρο 2.660 μέτρων, περνώντας μέσα από ένα τοπίο που κόβει την ανάσα με την ομορφιά του και θα καταλήξουν στην Αρχαία Ολυμπία.

Η εκκίνηση της τρίτης μέρας θα γίνει από την Αρχαία Ολυμπία με τον τερματισμό να πραγματοποιείται μετά από 156 χιλιόμετρα στη Σπάρτη, περνώντας από την ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου.

Η πόλη του Ναυπλίου, θα είναι το σημείο τερματισμού του 2ου Ποδηλατικού Άθλου στις 26 Μαΐου, όπου οι 30 ποδηλάτες θα πρέπει να διανύσουν 112 χιλιόμετρα.

Στην πόλη του Ναυπλίου έχουν προετοιμαστεί εκδηλώσεις υποδοχής των ποδηλατών, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Αργολίδας στις 4 το μεσημέρι της προσεχούς Κυριακής 26 Μαΐου.

Ο ποδηλατικός άθλος, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Υγείας, της περιφέρειας Πελοποννήσου, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων Μεγάρων, 'Αργους - Μυκηνών και Ναυπλίου.

Πηγή: korinthostv.com