Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ​Σ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

H Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, διοργανώνει, αύριο Τετάρτη, από τις 10.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ., ημέρα ενημέρωσης για την Πρόληψη και την Προστασία της Υγείας σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη (στα κάτω άκρα).
Κατά τη διάρκεια της ημέρας προσφέρονται δωρεάν εξετάσεις για τις επιπλοκές της νόσου, σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη καθώς και ενημέρωση του κοινού από επιστήμονες ιατρούς και ακαδημαϊκούς, σχετικά με τους κινδύνους, τις κοινωνικές επιπτώσεις και την πρόληψη της ασθένειας.
Η δράση αυτή πραγματοποιείται με την ευγενική προσφορά της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού.
Με την εταιρεία εγκαινιάζουμε, επίσης, σταθερή συνεργασία, ώστε να διευκολύνουμε όσους έχουν ανάγκη φροντίδας σε αυτό τον τομέα.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται για την καλύτερη ενημέρωση σε θέματα υγείας. Η ημέρα θα κλείσει με Στρογγυλό Τραπέζι συζήτησης που θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι γιατροί πολλών ειδικοτήτων με στόχο την πρόληψη
Με την ευκαιρία αυτή, η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κινητοποιούμε δυνάμεις και ανθρώπινους πόρους, προκειμένου να σταθούμε αλληλέγγυοι στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Η κοινωνική ευθύνη οφείλει να αποτελεί σημαντικό στοιχείο του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, με κύριο στόχο την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο.
Η εποχή μας και η γενικότερη συγκυρία απαιτούν την κοινωνική ευαισθησία όλων μας, κάτι που η Ν.Δ. δρομολογεί πλέον ουσιαστικά τόσο μέσα από σειρά δράσεων προσφοράς και φροντίδας όσο και με τις απαραίτητες οργανωτικές αλλαγές. Προτρέπουμε όλους όσοι συμμερίζονται αυτό το στόχο να συνταχθούν μαζί μας».