Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Οι Ταλαίπωροι νίκησαν τους Βραδύπορους!

Οι Ταλαίπωροι νίκησαν τους Βραδύπορους!
Κριτική του αγώνα απο  τον προπονητή ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ

Πιστοί στο ραντεβού τους, οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής βρέθηκαν για άλλο ένα πρωινό Μεγάλης Παρασκευής στο γήπεδο της Νίκαιας για τον καθιερωμένο αγώνα Βραδυποριακού - Ταλαιπωριακού.
Για 52η χρονιά, οι παλιοί αστέρες των δύο ομάδων τίμησαν το φιλικό-θεσμός, σε μια αναμέτρηση γεμάτη συγκίνηση, καθώς πριν από τη σέντρα υπήρξαν βραβεύσεις. Την τιμητική τους είχαν οι οικογένειες των Στέλιου Μπέση, Κώστα Μεσολογγίτη και Βασίλη Τερκεσίδη, στην μνήμη των οποίων έγινε και το παιχνίδι.
Επιπλέον, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νίκαιας τίμησε και τις δύο ομάδες για την πρωτοβουλία που παίρνουν κάθε σεζόν με τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης αναμέτρησης..

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, που διήρκησε δύο 40λεπτα, οι παλαίμαχοι της Προοδευτικής ήταν αυτοί που επικράτησαν με 4-3. Μάλιστα, οι Ταλαίπωροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-1, αλλά έκαναν την ανατροπή!
Για τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού σκόραραν οι Γκόγκιτς (9', 28') και Καλογερόπουλος (11'), ενώ για τους νικητές τα γκολ πέτυχαν οι Αταγιάν (21'), Γούτη (52'), Δελακά (55') και Θεολόγου (57' πεν.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Ρωσσίδης, που δεν αγωνίστηκε, στα 86 του χρόνια, ήταν αυτός που έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα...
Ο προπονητής ποδοσφαίρου, Στέφανος Μεϊμάρογλου, παρέβρέθηκε σήμερα το πρωϊ στον Κορυδαλλό, στό γήπεδο της Προοδευτικής, και παρακολούθησε των 52ο ετήσιο αγώνα των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Πειραιώς, και της Προοδευτικής, (Βραδυπωριακός - Τλαιπωριάκος). Το τελικό αποτέλεσμα ήτο: Προοδευτική - Ολυμπιακός Πειραιώς 4 - 3, με την ομάδα της Προοδευτικής να είναι ανώτερη σε γενικές γραμμές απο αυτήν του Ολυμπιακού. Θα πώ κάποια πράγματα, τόσο για τόν αγώνα, όσο και ορισμένα παρελοιπόμενα, μπάς και ξυπνήσουν κάποια στιγμή οι παράγοντες τών ομάδων, και πάψουν να πιάνονται κορόϊδα, σαν τους διαβάτες της οδού Αθηνάς, που τούς κοροίδευουν άψογα και έντεχνα οι παπατζήδες και οι αβανταδόροι τους! Πάμε λοιπόν στό αγωνιστικό σκέλος, σε έναν αγώνα που κανονικά θα έπρεπε να είναι γιορτή, ωστόσο δεν έλειψαν τα ευτράπελα. Μορφή του αγώνος, και καλύτερος σε απόδοση, και των 50 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν και απο τίς δύο ομάδες, ήτο, ένα μέλος της πλατφόρμας μας, ένας παίκτης τεράστιο ταλέντο, απο αυτούς που αδικήθηκαν που δεν έπαιξε στό κλειστό κλάμπ της Εθνικής Ελλάδος, ένας παίκτη που είχα την τιμή και την τύχη να τον αντιμέτωπίσω και ως αντίπαλο σε Ομηρικά μάτς, το 1992 - 1993, μεταξύ των ομάδων Ακράτητου, (έπαιζε εκείνος) - και Ηλιούπολή (έπαιζα εγώ). Μιλάω για τον Αντώνη Δελακά, όπου πέτυχε ένα γκόλ ποιήμα, και γενικά ήτο μία κλάση ανώτερος απο όλους, συμπαίκτες και αντιπάλους. Απο κει και πέρα, είδα κάποιους παλαίμαχους παίκτες του Ολυμπιακού, που μπορεί ώς παίκτες να έχουν κάνει ένα μεγάλο όνομα και μία σπουδαία καριέρα, αλλά αυτοί, (οι περισσότεροι δηλαδή), δεν μπορεί να κάνουν, ή να γίνουν ποτέ προπονητές, διότι δεν έχουν αναπτυγμένο βαθμό, συναδερφικότητας, αλληλεγγύης, ευ αγωνίζεσθε, και δείγματα στοιχειώδους καλής συμπεριφοράς. Επαναλαμβάνω ότι αυτό που λέω, δεν αφορά ασφαλώς όλους, αλλά ενα ποσοστό όμως, που ήτο εντυπωσιακά μεγάλο. Αλλοί δεν ήθελαν να βγούν έξω ώς αλλλαγή, άλλοι λοιδωρούσαν συμπαίκτες σε λάθος πάσες τους ή ενέργειες τούς, άλλοι έβριζαν αντιπάλους, άλλοι έβριζαν ή ειρωνευόνταν τόν προπονητή τους, τόν κ. Τζανετουλάκο, άλλοι άλλα χειρότερα, αυτά και άλλα, Φωτεινή Πιπιλή! Τρέξτε κορόϊδα παράγοντες, να τους πάρετε προπονητές (με παχυλούς μισθούς μάλιστα) στίς ομάδες σας. Επειδή έπαιξαν στόν Ολυμπιακό, ή στόν Παναθηναϊκό ή στήν Α.Ε.Κ. πρίν απο 10, 20 ή 30 χρόνια! Τρέξτε κορόϊδα, και όταν κάποτε ξυπνήσετε ίσως να είμαστε εκόμη εδώ, κανείς δεν ξέρει . . .
ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΚΟΣ (Βετεράνοι Προοδευτικής): Μακρυωνίτης, Χατζηαθανασίου, Ιωαννίδης, Χόρτσας, Βιδάλης, Τσεβρενίδης, Κουράσης, Σπετσαρίας, Καλούδης, Άννης, Τσέβρετζης, ενώ έπαιξαν και οι Λαμπαδάριος, Καθάριος, Δελακάς, Θεολόγου, Ντάγκας, Τζαμαλής, Ξανθόπουλος, Σιγάλας, Γούτης, Προβατάς, Γιδάκος, Λαμπρινός, Λιθόπουλος, Παπαμιχαήλ, Φουράκης, Μπέσης.
ΒΡΑΔΥΠΟΡΙΑΚΟΣ (Βετεράνοι Ολυμπιακού): Ασπρογέρακας, Σιδέρης, Ιωαννίδης, Βαμβακούλας, Αγγελής, Γκαϊτατζής, Λουτσιάνο, Μπονόβας, Πουρσανίδης, Γκόγκιτς, Καλογερόπουλος, ενώ αγωνίστηκαν και οι Αρζένης, Δαμιανίδης, Λάλας, Καλτσάς, Καλαμάρας, Καλίκας, Μπαρμπαρής, Γεωργουδάκης, Βαΐτσης, Κουμαριάς, Κτενάς, Παπαμιχαήλ, Μαργιόλης, Γκαβέζος, Γλύκας.