Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Π. Καμμένος στο λόμπι του Λονδίνου: Ακραία και επικίνδυνη, μια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Π. Καμμένος μιλώντας στο ελληνικό  λόμπι του Λονδίνου τα «γύρισε» και βρίσκει ακραία και επικίνδυνη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατασκευασμένη από την τρόικα της Χρυσή Αυγή«Είμαστε ακόμη στη μέση. Η πολιτική αυτή είναι ακόμη στο 50%», είπε από το Λονδίνο για την ελληνική κρίση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος μιλώντας στους ομογενείς και διευκρίνισε: «Εννοώ ότι η εσωτερική υποτίμηση που έχει γίνει μέχρι τώρα έχει φτάσει στο 50% του στόχου της τρόικας. Έτσι το περιγράφουν μέσα στις δικές τους εκθέσεις, αν δείτε την έκθεση του κ. Τόμσεν, του εκπροσώπου του ΔΝΤ, θα δείτε ότι βάζει στόχο τον κατώτατο μισθό της Ελλάδος κάτω από τον κατώτατο μισθό της Πορτογαλίας. Πού είναι τα 400 ευρώ. Μας πάνε στα 350 ευρώ, ποιος μπορεί να ζήσει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με 350 ευρώ το μήνα; Κανένας. Είναι αδύνατο να επιβιώσουμε. Θα φύγουν λοιπόν οι νέοι θα γίνουν μετανάστες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα, θα κατασχεθεί η ιδιωτική περιουσία, θα ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και τελικά θα ξεσπάσει η κοινωνική έκρηξη».
Ο κ. Καμμένος μίλησε στο προσυνέδριο των ΑΝ.ΕΛ στη Μ. Βρετανία, με θέμα την ομογένεια, τάχθηκε σαφώς υπέρ της ψήφου των Ομογενών με την επιλογή αριθμού βουλευτών επικρατείας, ενώ έλαβε την ανοιχτή στήριξη του Συντηρητικού Κόμματος Μεγάλης Βρετανίας στο πρόσωπο της ευρωβουλευτή του, Μαρίνας Γιαννακουδάκη.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακραία, επικίνδυνα στοιχεία για τον τόπο»

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον είχε η σαφής διαφοροποίηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ στο προσυνέδριο της Πάτρας έκανε λόγο για επανάληψη του Γοργοπόταμου όπως με τη συνεργασία του ΕΔΕΣ με το ΕΑΜ για να διώξουν τους Γερμανούς, απευθυνόμενος στους εισοδηματίες της Ομογένειας, χαρακτήρισε το ίδιο κόμμα , ... επικίνδυνα αριστερό: «Έχει απομείνει μια αριστερά, η οποία δεν έχει δρόμο. Κακά τα ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή είναι ένα κόμμα το οποίο έχει μέσα ακραία στοιχεία, επικίνδυνα για τον τόπο. Καταρχήν στα εθνικά θέματα είναι άνθρωποι που μιλούν για την Θράκη και παίρνουν τις τουρκικές θέσεις, ανατρέπουν ακόμα και την Συνθήκη της Λωζάννης που μιλάει για θρησκευτική μειονότητα στην Θράκη, ενώ μιλάει για εθνική μειονότητα στην Ίμβρο και στην Τένεδο, στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια της Μικράς Ασίας. Είναι κάποιοι οι οποίοι διαπραγματεύονται το θέμα της Μακεδονίας, το όνομα της Μακεδονίας που για εμάς είναι κάτι το πάρα πολύ σημαντικό. Μπορεί μερικοί να μην το καταλαβαίνουν. Είναι ένα κόμμα, το οποίο δεν έχει αποβάλλει εκείνους που ζητούν βαριά φορολογία στο εισόδημα. Διαφωνούμε σε πολλά με εκείνους, όμως έχουν και εκείνοι την άποψη της καταγγελίας του μνημονίου. Αυτή λοιπόν είναι η άλλη μεριά, η Αριστερά. Τι μένει; Το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας που το ξέρουμε όλοι, δεν είναι ανάγκη να σας κάνω αναφορά αυτή την στιγμή».

Στην κυβέρνηση συγκυβερνούν οι παλιοί αντίπαλοι

«Η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην χειρότερη πολιτική φάση που είχε βρεθεί ποτέ στην ιστορία της. Η μεταπολίτευση τελείωσε .Αυτή την στιγμή συγκυβερνούν οι παλιοί αντίπαλοι, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά. Χειροκροτούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου τον προφυλάσσουν να μην πάει φυλακή, αφού έχει κλέψει και έχει ληστέψει τον κόσμο. Οι άλλοι του ΠΑΣΟΚ χειροκροτούν την Νέα Δημοκρατία διότι προφυλλάσει τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου και τους υπόλοιπους απατεώνες, οι οποίοι παραποίησαν τα στοιχεία, έπαιξαν στα CDS, έπαιξαν εις βάρος του ελληνικού λαού, έχουν διαπράξει κακουργήματα. Και ο κ. Κουβέλης χειροκροτητής»
Η Χρυσή Αυγή, ο κίνδυνος προβοκάτσιας και η ηγεσία της, η τρόικα...
«Τι άλλο έχει απομείνει;
Και μένει και μια καινούργια πληγή στην πατρίδα μας, άκρως επικίνδυνη, που λέγεται Χρυσή Αυγή... Έχουμε λοιπόν ένα φαινόμενο νεοναζιστικό το οποίο δεν είναι απλό, το οποίο δεν είναι μικρό. Μην το βλέπουμε όλοι λέγοντας ότι θα ξεφουσκώσει. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην ελληνική πολιτική σκηνή. Είναι ένα τεράστιο ποσοστό, το οποίο απειλεί και την Δημοκρατία αλλά απειλεί βασικά την ύπαρξη της χώρας ως χώρα, διότι αυτά τα ακραία στοιχεία του νεοναζισμού και δεν αναφέρομαι στους πολίτες που ψηφίζουν, γιατί δεν είναι νεοναζιστές το 15% του Ελληνικού λαού ή το 10%, αλλά τα στελέχη αυτού του κόμματος.
Εάν έχουν μπει που κατά τη δική μας άποψη και θα σας αναλύσω γιατί έχουν μπει για να υπηρετήσουν την Τρόικα, εάν πάνε αύριο να βάλουν τον αναπτήρα στην χυμένη βενζίνη, από την φωτιά αυτή δεν θα γλιτώσει κανείς . Και η φωτιά αυτή είναι η διχόνοια αυτή που ζήσατε οι παλαιότεροι, που ζήσατε μέσα από την ιστορία οι νεότεροι. Αν πάει και σκίσει ένα κοράνι μπροστά από μια πακιστανική κοινότητα στην Ελλάδα θα βγούν τα καλάζνικοφ και θα πληρώσουν όλοι. Αυτό λοιπόν το φαινόμενο το εξέθρεψαν μέσα από την Τρόικα. Όταν υπουργοποίησαν νεοναζιστές καθοδηγητές, όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης, γιατί αυτοί είναι καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς νομιμοποίησαν στα μάτια του ελληνικού λαού τον νεοναζισμό. Αυτοί τους δημιούργησαν για να δημιουργήσουν το κακό. Για να βάλουν από την άλλη μεριά το κακό. Να είναι ο «κακός» οι ναζιστές και ο «καλός» που είναι η Τρόικα και η συγκυβέρνηση».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις

Και καθώς οι έλληνες επιχειρηματίες του Λονδίνου που προσήλθαν στην εκδήλωση ξέρουν από «μπίζνες» ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στ στοιχεία που αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις:
«Θα μπορούσε να πει κανείς «καλά στη ΔΕΗ γιατί πρέπει να είναι επιχειρηματίας το κράτος;» Θα σας πω ένα απλό νούμερο, αν δείτε τη σημερινή τιμή της μετοχής της ΔΕΗ και πολλαπλασιάσετε τον αριθμό των μετοχών θα δείτε ότι η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ είναι 1,7 δις ευρώ. Η τιμή πωλήσεων είναι 433 εκατ. ευρώ. Ξέρετε πόσος είναι ο ορυκτός πλούτος καταγεγραμμένος στα βιβλία της ΔΕΗ μόνο από το λιγνίτη που κατέχει; 250 δις ευρώ ,μόνο από τα κοιτάσματα της Δυτικής Μακεδονίας και στη Μεγαλόπολη. Πάει λοιπόν να παραδώσει τη δημόσια περιουσία και μαζί με την δημόσια περιουσία βασικός στόχος είναι ο ορυκτός πλούτος.

Είμαστε στην εποχή της κατάρας του «μαύρου χρυσού». Η Ελλάδα αποτέλεσε στόχο για τους διεθνείς κερδοσκόπους διότι η Ελλάδα πια αποδεικνύεται ότι έχει πετρέλαιο. Τώρα πια δεν μιλάνε με υποθέσεις. Τώρα πια η Deutsche Bank που αμφισβητούσε αν υπάρχουν κοιτάσματα, μιλά για 300 δις ευρώ μόνο για το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης. Προχθές τελείωσαν οι σεισμικές έρευνες που έκανε το Νορβηγικό πλοίο στο Ιόνιο. Τα αποτελέσματα θα τα είδατε στο διαδίκτυο. Αυτά που φημολογούνται δεν είναι ούτε καν στο 20% αυτών που πραγματικά υπάρχουν. Αναβλύζει το πετρέλαιο στα Γιάννενα και στη Ζάκυνθο. Και αυτό δείχνει ότι στόχος ουσιαστικά μέσα στο δημόσιο πλούτο είναι και ο ορυκτός πλούτος. Όχι για να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος του ελληνικού λαού , αλλά προκειμένου να τον κατασχέσουν, προκειμένου να τον δημεύσουν».

eklogika.gr