Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ο Μήτρογλου καταδίκασε την Κέρκυρα

mitroglou1
Με το εξαιρετικό γκολ του Μήτρογλου (79') ο νωθρός Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Κέρκυρα, που το πάλεψε, όμως δεν πήρε τίποτα, παραμένει ουραγός και πιθανότατα αποχαιρετά την κατηγορία.
Κακός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες στην εστία του Αναστασόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κενά στην αντίπαλη άμυνα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν γεμίσει τον άξονα. Την ίδια ώρα, η μπάλα πήγαινε με δυσκολία στα άκρα και τους Αμπντούν και Βλαχοδήμο.
Οι παίκτες της Κέρκυρας ήταν σωστά στημένοι στην άμυνα τους και έχοντας για κινητήριο μοχλό τον Λεόν, προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Πέρα από κάποιες στημένες φάσεις και κάποια σουτ, οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο. Απ' την άλλη, η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη οι Φαίακες μπήκαν πιο δυνατά, προσπαθώντας να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ. Πολύ γρήγορα όμως ο Ολυμπιακός ισορρόπησε τον αγώνα (κυρίως μετά και την είσοδο των Φετφατζίδη και Μήτρογλου) και με υπέροχο τέρμα του Έλληνα επιθετικού στο 79' έφυγε με το “τρίποντο” από την Κέρκυρα. Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν 14 μήνες αήττητοι μακριά από το "Καραϊσκάκης".
Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Τσουμάνης, Πετρούσης, Βενέτης, Αθανασίου (60' Σκέμπης), Τσοκάνης, Στάμου (87' Σίμωσης), Αγρίτης, Σταμόγιαννος (81' Κρητικός), Λεόν, Κυβελίδης.
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος (70' Παπάζογλου), Μανωλάς, Λυκογιάννης, Μανιάτης, Φέισα, Βλαχοδήμος (63' Φετφατζίδης), Φουστέρ (63' Μασάντο),