Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πάρτι τίτλου ο Ολυμπιακός στην Κρήτη - Ολοταχώς για το 40ο με τετραμπαλω-θιά

ofioly
Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος είναι ο Ολυμπιακός, που με μια εκκωφαντική νίκη επί του ΟΦΗ, την πιο ευρεία στην ιστορία του στο Ηράκλειο, ο Ολυμπιακός ήταν... Ολυμπιακός και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης μετά το τελικό 0-4.
Στην πρώτη εμφάνιση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην 11άδα στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός νίκησε στο ρελαντί τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» με πολύ καλή εμφάνιση, με τον Τζιμπούρ να σκοράρει δις (7', 78') και να φτάνει στα 20 γκολ σε 20 ματς, ενώ σεφτέ στα γκολ στο πρωτάθλημα έκαναν οι Βλαχοδήμος (69'), Παπάζογλου (86').
Εξαιρετικοί οι «ερυθρόλευκοι» για μεγάλο διάστημα του αγώνα, δεν επέτρεψαν στον ΟΦΗ να κάνει φάση στην περιοχή του Μέγερι, ενώ είχαν κι άλλες ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο γκολ. Πολύ καλή εμφάνιση για άλλη μια φορά από τα δυο εξτρέμ του Μίτσελ, Αμπντούν και Βλαχοδήμο.
Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς και πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Παίζοντας… μονόπαντα από τα αριστερά με τον Αμπντούν να κάνει όλο το παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 7' με τον Αγριμάκη να διώχνει το σουτ του Τζιμπούρ, την άμυνα των Ομιλητών να απομακρύνει, τον Ολυμπιακό να παίρνει και πάλι μπάλα και να σκοράρει!
Ο Αμπντούν σέντραρε από αριστερά, ο Τζιμπούρ πετάχτηκε «σφήνα» ανάμεσα από τα δυο στόπερ και με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί και ο Αγριμάκης έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του από το δεύτερο γκολ. Στο 14' σταμάτησε τον Μασάντο που πήρε εξαιρετική κάθετη από τον Αμπντούν, στο επόμενο λεπτό το φαλτσαριστό σουτ του Αμπντούν έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 17' ο Αγριμάκης έδιωξε με γροθιές το σουτ του Μασάντο από τον άξονα.
Μετά το καταιγιστικό πρώτο 20λεπτο του Ολυμπιακού, ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στο γήπεδο κι έβγαλε κάποιες φάσεις με τους Λαμπρόπουλο, Περογαμβράκη, χωρίς ωστόσο να βγάλει «καθαρή» ευκαιρία προς την εστία του Μέγερι.
Η πρώτη καλή φάση για τον ΟΦΗ ήρθε στο 28' με τον Λαμπρόπουλο να υποχρεώνει τον Μέγερι σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε από το ημίωρο και μετά, με τον Ολυμπιακό να έχει άλλη μια καλή φάση για γκολ στο 44' όμως ο Αγριμάκης έδιωξε σε κόρνερ.Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε καλός, ωστόσο, οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν λίγες. Αιτία, η καλή ανασταλτική λειτουργία αμφοτέρων των ομάδων, με τον ΟΦΗ να ανεβάζει την απόδοσή του και να περιορίζει τον Αμπντούν που στο πρώτο ημίχρονο αλώνιζε από την αριστερή πτέρυγα με τη βοήθεια του Χολέμπας.
Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, όταν στο 56' βγήκε στην κόντρα με τον Κουτσιανικούλη να σπάει τη μπάλα στον Βιτώρο που κινήθηκε από δεξιά, συνέκλινε στον άξονα, όμως το φαλτσαριστό σουτ που έπιασε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Μίτσελ βλέποντας τον ΟΦΗ να παίρνει μέτρα στο γήπεδο έριξε στο ματς τον Μανιάτη (σ.σ.: στο 67' αντί του Μασάντο)για να έχει άλλον ένα κόφτη στο πλευρό του Φέισα και ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τα ηνία στο κέντρο.
Στο 69' η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Βλαχοδήμος κινήθηκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Αγριμάκη. Ο Χολέμπας πρόλαβε τη μπάλα, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Βλαχοδήμος ξεχάστηκε από τον Ιωαννίδη και με κεφαλιά έκανε το 0-2.
Ο Τζιμπούρ στο 78' σημείωσε το 20ο του γκολ σε 20 ματς πρωταθλήματος (!) με έναν τυχερό τρόπο. Ο Ιμπαγάσα έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, πάτησε περιοχή, έσπασε τη μπάλα στον Αμπντούν που ερχόταν από τον άξονα, αλλά έκανε «τσαφ» κι ο Μπούρμπος στην προσπάθειά του να διώξει προ του Αγριμάκη που επιχείρησε έξοδο έστειλε τη μπάλα στα πόδια του πεσμένου «τρομοκράτη» που χρίστηκε σκόρερ για δεύτερη φορά στο ματς!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 86' έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πιο ευρεία νίκη του εκτός έδρας επί του ΟΦΗ με τον Παπάζογλου να χρίζεται σκόρερ για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά πάσα του Σιόβα.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια πειστική νίκη, την 13η του στο Ηράκλειο και να φτάνει ακόμα πιο κοντά στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου!
ΟΦΗ: Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Κουτσιανικούλης, Ζαχαράκης (46' λ.τ. Βιτώρος), Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης, Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής (57' λ.τ. Μπανούσης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μασάντο (67' Μανιάτης), Παπάζογλου, Φέισα, Τζιμπούρ, Βλαχοδήμος (73' Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Γκρέκο, Μανωλάς (79' Σιόβας), Αμπντούν.