Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η Ευρώπη παίζει μπάλα - Ντέρμπι επιπέδου Champions League σε Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία



Το ντέρμπι του Μιλάνου μεταξύ Ιντερ και Μίλαν, που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής στο «Τζουζέπε Μεάτσα», δεσπόζει στο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.
Μπορεί φέτος οι δύο συμπολίτισσες να μη διεκδικούν τον τίτλο, δίνουν όμως (μαζί με Λάτσιο και Φιορεντίνα) μεγάλη μάχη για την κατάληψη της τρίτης θέσης και την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League, οπότε η μεταξύ τους αναμέτρηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον (πέραν του γοήτρου) και για βαθμολογικούς λόγους.
Οι «ροσονέρι» θα παραταχθούν στο ντέρμπι με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο Champions League, ενώ αντίθετα οι «νερατζούρι» προσπαθούν ακόμη να βρουν την εξήγηση για τη συντριβή της περασμένης εβδομάδας (4-1) από τη Φιορεντίνα.
Στην Ιταλία, η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Γιουβέντους αναμένεται να έχει εύκολο έργο στο Τορίνο απέναντι στη Σιένα, που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό, και παράλληλα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της στην κορυφή, καθώς η δεύτερη Νάπολι δοκιμάζεται τη Δευτέρα στο «Φρίουλι» απέναντι στην πάντα δυνατή Ουντινέζε. Με στόχο να επιστρέψει στις νίκες -μετά από πέντε αγώνες με απολογισμό μόλις δύο βαθμούς- η Λάτσιο υποδέχεται τη Δευτέρα την Πεσκάρα, ενώ η Φιορεντίνα επισκέπτεται το «Ρενάτο Νταλ΄Αρα» της Μπολόνια
Στην Αγγλία, η Σίτι υποδέχεται το μεσημέρι (15.30, Nova sports 2) της Κυριακής την Τσέλσι σε μία σπουδαία αναμέτρηση που στην παρούσα φάση αφορά στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης καθώς οι δύο μονομάχοι παρακολουθούν με… κιάλια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πορεύεται εκ του ασφαλούς στην ανάκτηση των πρωτείων στην Premier League.
Θεωρητικά οι γηπεδούχοι παίζουν το τελευταίο χαρτί τους στην προσπάθεια να φτάσουν τους συμπολίτες τους (δοκιμάζονται στο Λονδίνο απέναντι στην ουραγό αλλά ιδιαίτερα ενισχυμένη ΚΠΡ) καθώς με τη διαφορά στους 12 βαθμούς και με 13 ματς να απομένουν ως το τέλος του πρωταθλήματος δικαιούνται να πιστεύουν ότι έχουν ελπίδες για την ανατροπή.

Με το ντέρμπι της Βασκονίας, μεταξύ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 25ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Πέρα από το γόητρο, η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία, καθώς τα «λιοντάρια» δεν έχουν αποσπαστεί αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας (αήττητη στα τελευταία έξι παιχνίδια) και διεκδικεί με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Σεβίλη και καλείται να ξεπεράσει το σοκ της ήττας από τη Μίλαν και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, μία εβδομάδα πριν επισκεφθεί τη Μαδρίτη για το μεγάλο ντέρμπι με τη Ρεάλ. Οι «μερένγκες» αντιμετωπίζουν την ίδια ημέρα στο «Ριαθόρ» την ουραγό Λα Κορούνια.

Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση της Bundesliga θα επιχειρήσει την Κυριακή η Μπάγερν Μονάχου, καθώς στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής θα υποδεχθεί την Βέρντερ Βρέμης και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη. Κάτι ανάλογο ισχύει, τόσο για την Ντόρτμουντ, που δοκιμάζεται στην έδρα της Γκλάντμπαχ, όσο και για την Λεβερκούζεν, που φιλοξενείται από την ουραγό, Γκρόιτερ Φιρτ.
Το ντέρμπι που θα διεξαχθεί την Κυριακή, με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται την Μαρσέιγ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στο Championnat. Οι «πρωτευουσιάνοι» θέλουν την νίκη για να παραμείνουν επικεφαλής στην κατάταξη, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν το καλύτερο αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην απομακρυνθούν ιδιαίτερα από την κορυφή. Παράλληλα, η Λιόν έχει δύσκολο έργο, καθώς είναι σε αγωνιστική πτώση και υποδέχεται την φορμαρισμένη Λοριάν, που διεκδικεί ένα «ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Newsroom ΔΟΛ