Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Κυριάκος: Η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της

Kyriakos-Mitsotakis
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 παραχώρησε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα βασικά θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε ότι η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για επιβολή πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, ενώ “άδειασε” τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο, για τη χθεσινή δήλωσή του περί του κατώτατου μισθού, που προκάλεσε πολιτική θύελλα.
“Οι στόχοι του προϋπολογισμού είναι εφικτοί υπό την προϋπόθεση ότι το κράτος θα εξασφαλίσει έσοδα για τα οποία έχει δεσμευτεί. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, των ανοίκιαστων διαμερισμάτων και άλλα. Το θέμα επανεξετάζεται. Αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα το να πληρώνεις φόρο για ένα ακίνητο το οποίο δεν προσφέρει εισόδημα.
Θεωρώ ότι η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, είναι αδύνατο να συζητάμε για οποιαδήποτε φορολογική αύξηση. Δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, το θέμα είναι λήξαν, ήταν μια αστοχία του κ. Μέργου”, δήλωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ysterografa.gr