Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μέργος: Είναι προσωπικές μου απόψεις

mergos
Διευκρινήσεις σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Οικονομικών, Γιώργος Μέργος.
Ο κ. Μέργος τονίζει πως όσα είπε είναι προσωπικές του απόψεις, ενώ θεωρεί πως απομονώθηκε συγκεκριμένο κομμάτι της δήλωσής του κι έτσι παρερμηνεύθηκε το νόημα των λεγόμενών του:
“Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης”, αναφέρει ο κ. Μέργος και συνεχίζει:
“Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών. Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις”.

ysterografa.gr