Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τεχνόπολις: Ανοίγουν το φάκελο υπεξαίρεσης τα ισόβια Παπαγεωργόπουλου

Εντός Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ξεκινάει από την ανακρίτρια Σιδέρη η διαδικασία της τακτικής ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Ο συγκεκριμένος φάκελος που περιέχει την προανάκριση που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με βάση την οποία ασκήθηκε από το εισαγγελέα ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του τέως προέδρου της Τεχνόπολης και «δεξιού» χεριού του Ν. Κακλαμάνη, Φ. Ιγνατίου, βρίσκεται στο γραφείο της ανακρίτριας πάνω από τέσσερις μήνες αλλά δεν έχει ανοίξει λόγω απεργιών των δικαστικών και μεγάλου φόρτου εργασίας.
Ωστόσο, μετά τις εξελίξεις και στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ανακρίτρια πρόκειται να ξεκινήσει να καλεί τους πρώτους μάρτυρες ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να αποφασίσει:
- Την προφυλάκιση ή τους περιοριστικούς όρους που είναι πιθανόν να τεθούν στους κατηγορούμενους (εκτός από τον κ. Ιγνατίου με την ίδια κατηγορία έχει παραπεμφθεί και ο πρώην διευθυντής του Τομέα Αξιοποίησης Κυλικείων Δ.Ζ.).
-Την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.
Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες για τους δύο είναι πολύ βαριές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παραπεμφθεί με βάση το Ν. 1608/1950 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος (νόμο, δηλαδή, με βάση τον οποίο καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος και ο στενός συνεργάτης του Μ. Λεμούσιας) ο οποίος επισύρει ποινή ισοβίων.
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η υπεξαίρεση
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη μήνυση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη και του δ.σ. της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Α.Ε.» ο κ. Ιγνατίου και ο συνεργάτης του «υπεξαίρεσαν ποσό που… είναι οπωσδήποτε μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ και σε κάθε περίπτωση πολύ μεγαλύτερο των 150.000 ευρώ».
Το συνολικό ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς αλλά τα στοιχεία από τις εισπράξεις των τριών κυλικείων της «Τεχνόπολις» (και κυρίως από το κεντρικό που βρίσκεται στο Γκάζι) την τετραετία 1.1.2007-31.12.2010 που ήταν πρόεδρος ο Φ. Ιγνατίου φτάνουν περίπου στις 600.000 ευρώ, ενώ την τελευταία διετία σε περίοδο οικονομικής κρίσης ήταν 1,234 εκατ. ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσια. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2010 τα έσοδα από κυλικεία ήταν μόλις 228.000, το 2011 ανήλθαν σε 564.000!
Το «κόλπο» με τις «πειραγμένες» μηχανές και οι μαύρες σακούλες
Σύμφωνα με τη μήνυση των 90 σελίδων, το «κόλπο» είχε στηθεί με «πειραγμένες» (ή καθόλου) ταμειακές μηχανές, αποδείξεις που είτε δεν εκδίδονταν είτε εκδίδονταν παράνομα, μεταμεσονύχτιους φραπέδες, εσπρέσο, νερά, αναψυκτικά και ποτά που πωλούνταν εικονικά ακόμη και 80 ευρώ το τεμάχιο ώστε να… συμπληρωθεί ο πολύ χαμηλός επίσημος τζίρος των κυλικείων λόγω ακριβώς της μη έκδοσης αποδείξεων, μαύρες σακούλες σκουπιδιών, παράνομα κουπόνια, «λαμόγια» και «ανοιχτά συρτάρια.»