Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

“Φλερτάρει” με την ακυβερνησία η Ιταλία! Οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές

Pierluigi-Bersani
Στον συνασπισμό της Κεντροαριστεράς υπό τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι δίνουν, όπως αναμενόταν, τη νίκη τα πρώτα exit polls των ιταλικών εκλογών, με την Κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό, και τον Μπέπε Γκρίλο να εξελίσσεται στον ρυθμιστή της επόμενης μέρας.
Πιο συγκεκριμένα, η Κεντροαριστερά συγκεντρώνει 34,5%, η Κεντροδεξιά 29%, το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο 19% και ο Μάριο Μόντι μόλις 9,5% σε μια εξαιρετικά απογοητευτική εμφάνιση για τον “καθηγητή”.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές έφτασε στο 73,2%, έναντι 80,8% στην αναμέτρηση του 2008.
Στη Γερουσία, η Κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκίνι φαίνεται να έχει οριακό προβάδισμα έναντι της Κεντροαριστεράς του Πιερλουίτζι Μπερσάνι με 31%-29,5%. Ο “Καβαλιέρε” φαίνεται να κερδίζει και στην περιφέρεια της Σικελίας, όπως και στην κρίσιμη περιφέρεια της Λομβαρδίας.
Το προβάδισμα της Κεντροδεξιάς στη Γερουσία σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό του Μπέπε Γκρίλο φέρνει πιο κοντά το φάντασμα της ακυβερνησίας, και ανοίγει το δρόμο για επαναληπτικές εκλογές.
Από το επιτελείο του Πιερλουίτζι Μπερσάνι μάλιστα, παραδέχτηκαν ότι εφόσον η ροή των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων συνεχιστεί, η Ιταλία οδεύει σε επαναληπτικές εκλογές.

ysterografa.gr