Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Την Πέμπτη  21/02/2013 και ώρα 19:00 μ.μ., στα Γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου
θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδας με θέματα Ημερησίας Διάταξης τα κάτωθι:

1.    Έγκριση Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της HEL.A.D.A.
2.    Εκπροσώπηση της Ένωσης.
3.    Τακτοποίηση διοικητικών ζητημάτων (Λογιστική παρακολούθηση, στέγαση, νομική υποστήριξη, γραμματειακή υποστήριξη κ.λπ.)
4.    Σύσταση Επιτροπών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Καταστατικό.
5.    Επικαιροποίηση Κανονισμού – Κώδικα Δεοντολογίας μεταξύ των Μελών της Ένωσης.
6.    Διάφορα.
Η Ελληνική Ένωση Αναπτυξιακών Εταιρειών (HEL.A.D.A.) ξεκινά μία νέα προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της και διαμέσου αυτού, υποστήριξης της Περιφερειακής και Τοπικής ανάπτυξης από τα μέλη της.
Προς το σκοπό αυτό στις 14/12/2012 συνήλθε η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των μελών της κατά την οποία, μεταξύ των άλλων, αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) το οποίο συνήλθε κατόπιν σε Σώμα και προχώρησε στην κατανομή αρμοδιοτήτων.
Στα πλαίσια της 1ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. τα μέλη της καλούνται να χαράξουν την πολιτική και τη στρατηγική του, να προσδιορίσουν τις αναγκαίες  ενέργειες και να περιγράψουν τον τρόπο υλοποίησής τους προκειμένου να συμβάλλουν στη διασφάλιση των συμφερόντων των Τοπικών Κοινωνιών και της Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Κεντρικό στόχο για την HEL.A.D.A. αποτελεί, η ανάδειξη του ρόλου των πολυμετοχικών Αναπτυξιακών Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΝ.ΕΤ.) – μελών της τόσο σε Εθνικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο, μέσω της θεσμικής διασφάλισης των αρμοδιοτήτων τους, της βελτίωσης της ικανότητάς τους και της ενεργού συμμετοχής με συγκεκριμένο ρόλο, στη διαδικασία της Περιφερειακής και Τοπικής ανάπτυξης.
Στην συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν ο Γ.Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, ο Γ.Γραμματέας του ΥΠΕΣ, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, η Γ.Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, κ. Μάρω Ευαγγελίδου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων, κ. Κωνσταντίνος Κουκολιάς .
Η συνεδρίαση για τους εκπροσώπους του τύπου που θα θελήσουν να παρευρεθούν θα είναι ανοικτή από τις 19:00 μ.μ. έως 19:30 μ.μ.
 
Για την HEL.A.D.A.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                                   Τατούλης Πέτρος

Πρόεδρος της Πελοπόννησος Α.Ε.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 

ΜΕΛΗ Δ.Σ. HEL.A.D.A.
 


1.

Τατούλης Πέτρος

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Πρόεδρος Δ.Σ.

2.

Μιχαηλίδης Κυριάκος

Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

3.

Παπαλός Κων/νος

Δήμαρχος Καρδίτσας

Γενικός Γραμματέας

4.

Αναστασιάδης Γιάννης

Δήμαρχος Λαγκαδά

Μέλος

5.

Χατζηδιαμαντής Αντώνης

Δήμαρχος Λήμνου

Μέλος

6.

Κυπριωτάκης Ρούσσος

Δήμαρχος               Αρχανών - Αστερουσίων

Μέλος

7.

Ντέτσικας Κων/νος

Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Ηπείρου

Πρόεδρος Δ.Σ.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.