Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Bloomberg: Η Petroceltic ετοιμάζεται να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα

Σε Ήπειρο και πατραϊκό κόλπο ετοιμάζεται να ψάξει για πετρέλαιο στην Ελλάδα η εταιρία Petroceltic. Έχει κάνει αίτηση και στην κοινοπραξία θα μετέχουν τα ΕΛΠΕ και η Edison SpA.
Την πρόθεση της Petroceltic International Plc, μιας εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη, να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η εταιρία έχει κάνει ήδη αίτηση για να εκδοθεί άδεια εξορύξεων τόσο σε χερσαίο όσο και σε ύπερακτιο οικόπεδο. Όπως μάλιστα δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Δουβλίνο ο Brian O’Cathain, διευθύνων σύμβουλος της Petroceltic, η αίτηση έχει γίνει από κοινού με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison SpA.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, και ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, Βασίλης Τσάιτας. «Κάναμε αίτηση σαν κοινοπραξία» είπε και πρόσθεσε πως κάθε εταίρος διαθέτει ίσα μερίδια και η αίτηση εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Το χερσαίο οικόπεδο βρίσκεται στην Ήπειρο και το ύπερακτιο στον πατραϊκό κόλπο, είπε ο κ. Τσάιτας στο Bloomberg. «Αν η προσφορά είναι επιτυχής, τα ΕΛΠΕ θα είναι ο φορέας εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Βασίλης Τσάιτας.

newsit.gr