Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ο «τρομοκράτης»… χτύπησε και στην Πλατεία! ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Τρομοκράτης και πυροσβέστης! Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στη Νέα Σμύρνη, αλλά με γκολ του Τζιμπούρ στο 82′ και ενώ είχαν προηγηθεί τρία δοκάρια του Μήτρογλου, ανέτρεψε το αποτέλεσμα και κέρδισε 2-1 τον Πανιώνιο.
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 30η του νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιώνιου, κι έκλεισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα στο 2012.
Σ' ένα ματς που ήταν μονόλογος για τους φιλοξενούμενους, ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Αραβίδη, όμως οι Πειραιώτες γύρισαν το ματς με το αυτογκόλ του Σπυρόπουλου και το γκολ του Τζιμπούρ.
Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς από το ξεκίνημά του με τον Πανιώνιο να πατάει στην αντίπαλη δυο φορές με τον Αραβίδη και στη μια να σκοράρει! Οι «κυανέρυθροι» είχαν ένα καλό σουτ με τον φορ τους στο 3' κι έκτοτε δεν ξανά απείλησαν την εστία του Κάρολ με τον Ολυμπιακό να παίρνει τα ηνία.
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να επιτεθούν από την «καλή» τους πτέρυγα, την αριστερή με Αμπντούν, Χολέμπας, ενώ παρά την παρουσία του Ιμπαγάσα στον άξονα, δεν πέρασαν κάθετες πολλές κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων.
Παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή πλην ενός σουτ του Μασάντο δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Περιστερίδη.
Ώσπου φτάσαμε στο 25ο λεπτό, όπου ο Κοντρέρας δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα, ο Αραβίδης την έκλεψε, τον «άδειασε» και με εξαιρετικό σουτ από δύσκολη γωνία νίκησε τον Κάρολ για να κάνει το 1-0!
Η χαρά των γηπεδούχων ωστόσο, δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 30ο λεπτό, ο Μασάντο σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι κι ο Σπυρόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει έκανε στραβοκλωτσιά και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Περιστερίδη για να γίνει το 1-1!
Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια, ωστόσο, έχασε διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Τζιμπούρ να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Περιστερίδη και τον Μοντέστο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ από καλή θέση!
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος κι έχασαν διπλή ευκαιρία στο 53' με τον Αμπντούν να κερδίζει κόντρα, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, όμως ο Περιστερίδης έδιωξε! Ο Αλγερινός πήρε το «ριμπάουντ» γύρισε στον Μήτρογλου που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τζιμπούρ και βρήκε στο δοκάρι του Περιστερίδη!
Στο 61' οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κι άλλο δοκάρι, με τον Μήτρογλου να εκτελεί φάουλ και τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Περιστερίδη! Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος στην επανάληψη με τον Κάρολ να είναι θεατής του αγώνα.
Οι Πειραιώτες ενέτειναν την πίεσή τους κι ο Ζαρντίμ φρεσκάρισε το κέντρο βάζοντας τον Φουστέρ αντί του Μασάντο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να… τσακώνεται με τα σίδερα κι ο Μήτρογλου στο 74' «σημάδεψε» με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Περιστερίδη!
Τελικά η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 82'. Ο Ιμπαγάσα σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά κι ο Τζιμπούρ εξ επαφής απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Περιστερίδη για να διαμορφωθεί το τελικό 1-2.
Με το που μπήκε το γκολ του Ολυμπιακού, οπαδοί του Πανιώνιου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και φώναζαν συνθήματα κατά του Σπάθα με τον Πειραιώτη ρέφερι να πηγαίνει για 5 λεπτά στα αποδυτήρια. Το ματς τελείωσε έπειτα από οκτώ λεπτά καθυστερήσεων με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στο +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και να κλείνουν με θετικό πρόσημο το 2012.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας (69' Γιαννούλης), Κούρος, Ρόβας (90' Ανδράλας), Γουνδουλάκης (51' Μενδρινός), Οκόγιε, Καμπάνταης, Αραβίδης, Κουλουχέρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο (67' Φουστέρ), Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Γκρέκο (46' Μήτρογλου), Αμπντούν (90+3' λ.τ. Παπάζογλου).