Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πεδίο μάχης το Αγρίνιο - Επεισόδια μετά από αντιφασιστική διαμαρτυρία για τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής


Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, όπου κατέληξε αντιφασιστική πορεία, με αφορμή τα εγκαίνια γραφείου της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Την ώρα της τελετής των εγκαινίων που έγιναν παρουσία αρκετών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία, που κατέληξε στον Αγιο Δημήτριο, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Το γραφείο της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, εγκαινιάστηκε παρουσία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστου Παππά, του εκπροσώπου Τύπου Ηλία Κασιδιάρη, του βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου, του βουλευτή Β' Αθηνών Ηλία Παναγιώταρου και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
φωτό από aerasnews

Για την τελετή στο Αγρίνιο έφθασαν μέλη της Χρυσής Αυγής με στολές παραλαγής και ελληνικές σημαίες από την Κόρινθο, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της χώρας.
Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο είχε προαναγγελθεί και η τοπική αστυνομική δύναμη είχε ενισχυθεί από το μεσημέρι με δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας.
Ωστόσο σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με τους αντιεξουσιαστές να προκαλούν φθορές σε τράπεζες και να ρίχνουν μολότοφ και την αστυνομία να απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών...

newsit.gr