Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Φθηνές αλήθειες ή πικρές αλήθειες;

Ο μακαρίτης ο Μάο κρατούσε σε εγρήγορση τους Κινέζους κηρύσσοντας τη διαρκή επανάσταση, οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες κρατούν ζεστά τα ταμεία τους με τα εισιτήρια διαρκείας και ο ΣΥΡΙΖΑ μας κρατάει όλους σε αγωνία με τη διαρκή θολούρα. Τελικά πιστεύω ότι και οι ίδιοι δεν έχουν αποφασίσει τι θέλουν.
Πλήρης σύγχυση, κομφούζιο και ζαλάδα. Μέχρι να εξακριβώσουν οι συνιστώσες τους για ποιους λόγους επισκέφθηκε την Ελλάδα η κυρία Μέρκελ, εν συνεχεία να συσκεφθούν προκειμένου να αποφανθούν τι άφησε πίσω της φεύγοντας, προλαβαίνει δεν προλαβαίνει ο Λαφαζάνης να πεταχτεί μέχρι το Βερολίνο και να επιστρέψει με το κατοχικό δάνειο. Εν τω μεταξύ ίσως και λόγω καλών καιρικών συνθηκών να προλάβει ο Τσίπρας να φέρει πετρέλαιο απ’ τη Βενεζουέλα για τις δύσκολες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Άλλη μια φορά να μας επισκεφθεί η γερμανίδα καγκελάριος και να είστε βέβαιοι ότι θα κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Ρόζας Λούξενμπουργκ. Ενδέχεται μάλιστα να θεωρηθεί και συναυτουργός ο Αντώνης Σαμαράς.
Κάτω από άλλες συνθήκες η στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στελεχών άλλων κομμάτων που θέλουν να τους μοιάσουν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γραφική. Υπό τις παρούσες όμως συνθήκες είναι τραγικά κωμικό ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης να ασκείται σε επίπεδο κρεοπωλείου. Ας μη κρυβόμαστε, όμως, πίσω απ’ τις ανοησίες που εκτοξεύουν απ’ τα τηλεοπτικά παράθυρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί ή μόνο αυτοί. Το πρόβλημα είναι το χαμηλό επίπεδο όλων των ανθρώπων που υπηρετούν τα δημόσια πράγματα, είτε ανήκουν στην Αριστερά είτε στη Δεξιά. Προφανώς η βλακεία δεν έχει πολιτική ετικέτα κι αυτό επιβεβαιώνεται απ’ το γεγονός ότι σε πολλά θέματα συμπίπτουν οι θέσεις κομμάτων από την Άκρα Δεξιά μέχρι την Άκρα Αριστερά. Κι αυτό εξηγείται αφού υπάρχουν άνθρωποι ηλίθιοι από φανατισμό και άνθρωποι φανατικοί από ηλιθιότητα. Υπομονή. Πλησιάζει η στιγμή που θα φανεί αν οι Έλληνες προτιμούν τις φθηνές αλήθειες από τις πικρές αλήθειες.

Χάρης Παυλίδης / statesmen.gr