Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αρ. Πρωτοβουλία: Η ηγετική ομάδα διαλύει το ΠΑΣΟΚ - Συνέδριο τώρα

Την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και την καταγγελία των πολιτικών των μνημονίων, ζητά η Πανελλαδική Σύσκεψη Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή στο Ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.
«Η κομματική ηγεσία οφείλει να αντιληφθεί ότι οι προοδευτικές πολιτικές και αρχές δεν μπορούν να ταυτίζονται με νεοσυντηρητικά μορφώματα και δεξιές πολιτικές. Οφείλει να κατανοήσει ότι η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη συντήρηση οδηγεί στο βιολογικό τέλος του μεγαλύτερου σοσιαλιστικού κόμματος της Ευρώπης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχέδιο απόφασης στο οποίο ζητείται να διεξαχθεί ένα Δημοκρατικό - Συμμετοχικό - Αντιπροσωπευτικό - Αποτελεσματικό Συνέδριο, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, θα αποφασιστούν τα πάντα και θα αποτελέσει την έναρξη της νέας πορείας προς το λαό. Ένα Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων αλλά και Απενοχοποίησης, από τα συντηρητικά σύνδρομα του πρόσφατου παρελθόντος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Κι αυτό γιατί, κατά την «Αριστερή Πρωτοβουλία», «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαρκή τροχιά απαξίωσης και διάλυσης..... οι επιλογές της ηγετικής ομάδας οδηγούν στη διάλυση και την εξαφάνιση του από τον πολιτικό χάρτη» και «το Κίνημα μετατρέπεται σε κόμμα «ολίγων στελεχών», με άμεση και μονοδιάστατη εξάρτηση από το κράτος και την εξουσία, εύκολα χειραγωγήσιμο και αδύναμο πολιτικά».
Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων από το χώρο της Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης και ο δήμαρχος Ζωγράφου και μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ Κ. Καλλίρης, ενώ έδωσαν το παρών οι βουλευτές Α. Κακλαμάνης, Κ. Σκανδαλίδης και Θ. Μωραϊτης. Επίσης παραβρέθηκαν περισσότερα από 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, στελέχη της Τ.Α. και συνδικαλιστικά στελέχη και πάνω από 20 Γραμματείς Π.Ε και Ν.Ε.

aftodioikisi.gr