Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Κύπελλο: Δεύτερο πιάτο… εκπλήξεων . Θρίλερ στην Κόρινθο / Ατυχή η Κόρινθος απεκλείσθηκε στα πέναλτι από τον Απόλλωνα . O Aθανασίου "έπιανε τ' άπιαστα"!


Στο Συνικοισμό της Κορίνθου παρουσία 800 θεατών, η Κόρονθος απεκλείσθηκε στην διαδικασία των πέναλτι από  τον Απόλλωνα Σμυρνης . Η Κόρινθος ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, και είχε δκάρι με τον Φίλη στο 4' αλλά ο Απόλλωνας ισορρόπησε στη συνέχεια και χάθηκαν ευκαιρίες εκατερωθεν . Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 0 - 0 . Στήν παράταση και συγκεκριμένα στο 108' Σέντρα του Χιντζίδη, κεφαλιά-πάσα Δεληζήση και ο Διαμαντής με κοντινή προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγωντας το σκορ για τον Απόλλωνα . Στο  119' μετά  φάουλ του Φίλη από τα αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Φελίπε από την καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα και η μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας γιά την Κόρινθο σε 1 - 1!  Στα πέναλτι ο Απόλλωνας με ηρωα τον Αθανασίου , στάθηκε πιό τυχερός και με σκόρ 3 - 4 πήρε την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ!


Τα Πέναλτι
Δεληζήσης                        0 - 1
Μακρης                  απεκρουση Αθανασίου
Κωνσταντίνου                0 - 2
Παπαευθυμίου     απεκρουση Αθανασίου
Διαμαντίδης            απεκρουση Μέλκα
Φελλιπε                            1 - 2
Χιντζίδης                απεκρουση Μέλκα
Νικολόπουλος                  2 - 2
Ιασονίδης                          2 -3
Φίλης                                  3 - 3
Κρουσταλέλης                   3 - 4
Ματετζίδης          απεκρουση Αθανασίου

Κόρινθος (Γιάννης Καντάς): Μέλκας, Ντερτιλής, Φίλης, Ματετζίδης, Παπαευθυμίου, Ντα Σίλβα, Μπεχλιβανόπουλος, Τσουβαλτζίδης, Δ. Κατσίκης (75' λ.τ Λίνο), Κάλφας (59' λ.τ Νικολόπουλος), Σαμπάνης (100' Μακρής).
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Αθανασίου, Κωνσταντίνου, απεκρουση Αθανασίου, Κύργιας, Ιασωνίδης, Ντουτσαρίδης, Καμαρά, Τομαράς (60' Διαμαντίδης), Δεληζήσης, Διαμάντης (117΄ Κρουσταλέλης), Μανιάς (72' Κορώνης). 



Στα άλλα παιγνίδια του Κυπέλλου
Η Λάρισα νίκησε μέσα στο Μενίδι τον Αχαρναϊκό με γκολ του Τσιμπάμπα στο 87ο λεπτό και θα αντιμετωπίσει στην 3η φάση του θεσμού σε διπλούς αγώνες τον Αστέρα Τρίπολης με το πρώτο ματς στο AEL FC Arena. Ο ίδιος ο σκορερ είχε δοκάρι στο 37΄. Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας): Παγούδης, Μαναλής, Μαγγίνας, Αθανασόπουλος (89' Βεστάκης), Καλογερόπουλος, Δασκαλάκης, Νιάρος (80' Νταβαρίνος), Χριστόπουλος, Αναστασίου, Νεόφυτος, Νυφαδόπουλος (89' Μακρυγιάννης).

Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Σκούπρας, Παγώνης, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Μάγγος, Φρανκού (89' Σιατραβάνης), Τσιμπάμπα, Πόνσε (46' Ζεκίνια), Ζουρούδης (59' Χασομέρης).
 
Στη Γέργερη της Κρήτης,, ο Ρούβας προηγήθηκε 1-0 (5' πεν Κορδονούρης) του Εθνικού Γαζώρου, αλλά οι Σερραίοι έκαναν την ανατροπή και κέρδισαν τελικά με 3 - 1 ( 76' Ναλμπάντης σουτ, 81' Χαριτίδης σουτ, 90+4' Κοσμίδης σουτ. Σημειώνουμε ότι στο 44' είχε δοκάρι ο Ναλμπάντης γιά την ομάδα του Γαζώρου , ενώ από τον αγώνα αποβλήθηκε ο τεχνικός του Ρούβα, Αντώνης Δρακόπουλος για διαμαρτυρια Επόμενος αντίπαλος για τον Εθνικό η Ξάνθη στην 3η φάση σε διπλούς αγώνες με πρώτο ματς στις Σέρρες.

Στον Τύρναβο η ομώνυμη ομάδα νίκησε τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με 2-0. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, καθώς οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ,στο 20' με κεφαλιά του Αθανασιάδη , αλλά παραλίγο να τιναχτεί το παιχνίδι στον αέρα στη φάση του δεύτερου τέρματος στο 70’ με ωραίο σουτ του Μπουσινάκη, γιατί αυτό προήλθε από τη μη τήρηση fair play από πλευράς γηπεδούχων. Το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους παίκτες του Οικονόμου Τσαριτσάνης με αποτέλεσμα να υπάρξει επτάλεπτη διακοπή και να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Πρικάκης, αλλά και ο τεχνικός του Οικονόμου, Γιώργος Καλτέκης. Ο Τύρναβος πέρασε στη 2η φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Σιδηροκάστρου σε μονό αγώνα με γηπεδούχο τον Εθνικό
.
Στη Γλυφάδα ο Πανσερραϊκός πήρε την πρόκρηση στην παράταση , με γκολ σουτ του Κιάσσου στο 97΄ καθώς νίκησε με 2 - 1 τον Α. Ο. Γλυφάδας που είχε δοκάρια με τον Κόντη στο 51' και τον Καζαντζή στο 105. Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1 - 1 (16' αυτ. Κολοτούρος - 18' Μουστόγιαννης σουτ). ο Πανσερραϊκός, θα αντιμετωπίσει στη 2η φάση σε μονό αγώνα ως γηπεδούχος τον Οδυσσέα Κορδελιού

Τέλος  στην Καλάμαριά η Καλλιθέα , στη παράταση ( κανονικός αγώνας 0 - 0) με γκολ του Ντακόλ στο 118΄ πήρε την πρόκριση σε βαρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίση τον Άρη.
Απόλλων Καλαμαριάς (Ανδρέας Παντζιαράς): Καρατζιοβαλής, Σακκάς, Αλμπάνης, Κισκαμπάνης, Κώτσιας, Βέντζιος, Μανουσάκης, Παντελιάδης (83' Παρμαξίδης), Πιτσόκος, Λεπτοκαρίδης, Χαλιμπάκης (90' Πασιαλής).
Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Μιχελής, Πίκολο, Χριστοφιλέας, Καλτσάς, Ρουσάκης, Ντα Σίλβα (87' Ντακόλ), Μαρουκάκης, Μουσταφίδης (55' λ.τ Ατματζίδης), Κατσικογιάννης, Φαρινόλα, Σταύρου.



Τα αποτελέσματα

Ρούβας-Εθνικός Γαζώρου 1 - 3
Αχαρναϊκός-ΑΕΛ 0 - 1
Τύρναβος-Οικονόμος Τσαριτσάνης 2 - 0
ΑΟ Γλυφάδας-Πανσερραϊκός 1 - 1 (κ. α.) 1 - 2 (παρ.)
Κόρινθος-Απόλλων Σμύρνης 0 - 0 (κ. α.) 0 - 1 ( παρ.) 3 - 4 (πεν.)
Απόλλων Καλαμαριάς-Καλλιθέα 0 - 0 (κ.α.) 0 - 1 ( παρ.)