Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΜΑΡΑΣ

Περπατώντας από το Μέγαρο Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο, έφτασαν πριν από λίγο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, Μέρκελ και Σαμαράς. Η συνάντηση με τον Κ. Παπούλια ξεκίνησε πριν από 5 λεπτά .
Στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στην κ.Μέρκελ ότι η στιγμή που έρχεστε στην Ελλάδα είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή και ο Ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές. “Και βέβαια πρέπει να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδες στον ελληνικό λαό που υποφέρει. Και μιλάω ιδιαίτερα για αναπτυξιακά μέτρα αλλά και να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων που δυστυχώς είμαστε πρωταγωνιστές αφού είμαστε μπροστά ακόμη και από την Ισπανία. Και φυσικά να καταπολεμήσουμε την ανεργία και των γυναικών. Δεν έχω κάτι άλλο να σας πω αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα που είστε σήμερα εδώ”, κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Από την πλευρά της η κ.Μέρκελ ευχαρίστησε τον Κάρολο Παπούλια και είπε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και μεγάλη τιμή που τον συναντά. “Γνωρίζω ότι η πορεία για την Ελλάδα είναι δύσκολη. Ήρθα εδώ με την ιδιότητα μου ως εταίρος και ως φίλη της Ελλάδας και θα βοηθήσουμε αλλά και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε την Ελλάδα στις δύσκολες αυτές στιγμές”.
Ο Κάρολος Παπούλιας και η Άγκελα Μέρκελ θα έχουν ολιγόλεπτη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών
Κλίμα αισιοδοξίας επικράτησε στην κοινή συνέντευξη τύπου του έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, αλλά από πλευράς Γερμανίας δεν υπήρξε καμία εντυπωσιακή πολιτική στήριξη όπως αναμενόταν ότι θα έχει στις αποσκευές της η Μέρκελ.
Μπορεί η κα Μέρκελ να έστειλε μηνύματα στήριξης στην Ελλάδα και να είναι ικανοποιημένη η ελληνική πλευρά, αλλά ωστόσο δεν υπήρξε εκείνο το εντυπωσιακό μήνυμα που θα άλλαζε το κλίμα σε ολόκληρη την ευρωζώνη για την Ελλάδα και το οποίο θα μπορούσε να διευκολύνει ακόμα περισσότερο το δρόμο της χώρας.
H γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι ήρθε στην Αθήνα όχι για να δώσει βαθμούς, αλλά για να πληροφορηθεί, ενώ σημείωσε πως έχει βαθιά πεποίθηση ότι περνά μια δύσκολη περίοδο.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και βλέπει φως στο τούνελ, αλλά σημείωσε με νόημα πως αξίζει τον κόπο να ολοκληρώσει το δρόμο η χώρα.
Για πρώτη φορά η κα Μέρκελ τόνισε ότι εκτός από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι απαραίτητο να παρθούν μέτρα και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της Ελλάδας μέσως  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και όχι μόνο.