Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας ''Περνάμε τον τελευταίο κάβο''

Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, δηλώνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Την πεποίθησή του ότι η χώρα διέρχεται τον τελευταίο κάβο εκφράζει, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι» σημειώνει, χαρακτηρίζοντας ως επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας την επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της επόμενης δόσης, θεωρεί ότι «είναι ρεαλιστικό να την πάρουμε». Σπεύδει όμως να προειδοποιήσει ότι «τμηματική καταβολή της θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη», ενώ «αν δεν την πάρουμε, οι συνέπειες θα είναι δραματικές». Όπως κάνει γνωστό, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα δημοσιονομικά και να έχει ξεπεραστεί η διαφορά ΕΕ- ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. «Μετά από αυτό είναι θέμα ημερών για να ψηφισθεί η νέα συμφωνία από τη Βουλή»
Ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του, στέλνει σαφές μήνυμα πως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση, της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένης, ενώ στο μέτωπο της αγοράς και της καθημερινότητας εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν.Σε ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Από κανέναν. Και για κανέναν λόγο...»