Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση Σαμαρά από τη Ρώμη: Δεν θα μπει νέος φόρος στα ακίνητα - Καμία περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα

- Να προσέχουν οσοι μιλούν για επιβολή κεφαλικού φόρου στα ακίνητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός
- Εξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πραγματικός εφιάλτης
- Ο ελληνικός λαός θέλει να να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος

Διέψευσε ο πρωθυπουργός τα περι επιβολής "κεφαλικού φόρου" στα ακίνητα. Σε ερώτηση Ελληνα δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα απάντησε:"Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά".

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επίσης κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα."Οχι, ασφαλώς όχι" απάντησε στη σχετική ερώτηση.

Νωρίτερα σε ομιλία του στη διάσκεψη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς είπε :«σας εκφράζω την απόφαση του ελληνικού λαού να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Κάποιοι έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικός εφιάλτης, διότι η κερδοσκοπία θα χτυπούσε τον επόμενο αδύναμο κρίκο».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα διανύει το πέμπτο κατά σειρά έτος ύφεσης και πρόσθεσε ότι στο διάστημα αυτό χάθηκε το 20% του ΑΕΠ της χώρας, όμως υπογράμμισε ότι οι Έλληνες εννοούν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους.

"Παράλληλα", σημείωσε ο πρωθυπουργός, "πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή". Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει το κενό αξιοπιστίας και ότι με μέτρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η προστασία της κοινωνικής συνοχής και με την όσο πιο δυναμική γίνεται προσπάθεια των Ελλήνων θέλει να μετατρέψει την κρίση σε επιτυχία.

"Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα ήταν μοντέλο δημοκρατίας, επιτυχίας και ελευθερίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, σας στέλνουμε μήνυμα ελπίδας" κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

"Δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Να κάνει πράξη το... Ελλάς-Ιταλία συμμαχία θέλει ο πρωθυπουργός, που συναντήθηκε με τον Μάριο Μόντι στη Ρώμη.

Την υποστήριξη του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στην ελληνική προσπάθεια, εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο ηγέτες, με αφορμή τη διεθνή συνεδρίαση των κεντροδεξιών κομμάτων.
 
Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις εξελίξεις στη χώρα μας και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων, αλλά και για τις προσπάθειες που έχει κάνει η χώρα και τα αποτελέσματα που έχει πετύχει. Διαβεβαίωσε επίσης για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας, αλλά με ιδιαίτερη μέριμνα για την κοινωνική συνοχή η οποία απειλείται από την παρατεταμένη ύφεση.
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η ρευστότητα στην ευρωζώνη και να προχωρήσουν οι πολιτικές για την ανάπτυξη που είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η ύφεση που πλήττει αρκετές χώρες και να αντιμετωπιστεί στρατηγικά η κρίση χρέους της ευρωζώνης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης και η παραμονή της Ελλάδας σ΄αυτήν. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες σε κεντρικό επίπεδο για να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχισθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Ο πρωθυπουργός κ. Μόντι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «εκθείασε το έργο που επιτελεί ο πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τα δημοσιονομικά της και πραγματοποιώντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να εκκινήσει ξανά η οικονομική ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση». Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία και το οποίο εντείνεται από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών ως συνέπεια της αστάθειας στον αραβικό κόσμο και κυρίως, το τελευταίο διάστημα, στη Συρία. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να βοηθήσει άμεσα και πιο αποτελεσματικά η ΕΕ τη χώρα μας που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μόντι, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε γεύμα, όπου θα παραβρεθούν, επίσης, οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανδίας ΄Εντα Κένι, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και της Ουγγαρίας Βικτορ Ορμπάν. Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων), ενώ θα είναι και υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου.


Το Σάββατο, ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί το Βατικανό και θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο XVI.
newsit.gr