Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Θεμελιώδης ιστός της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι Τρίτεκνοι


«Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες είναι η μία κοινωνική ομάδα να σταθεί δίπλα στην άλλη, ούτως ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αλληλοκάλυψη των ελλειμματικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές ομάδες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου, χαρακτηρίζοντας την κοινωνική αυτή ομάδα «ως το θεμελιώδη ιστό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και την ελπίδα και την αισιοδοξία αυτού του τόπου».
Οι πρόεδροι των ενώσεων, κ.κ. Κορομηλάς Χρήστος εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος εκ μέρους της ένωσης της Τρίπολης, Κατερίνα Μερκούρη εκ μέρους της ένωσης Κορινθίας, Γιάννης Σοροβίγκας εκ μέρους της Αργολίδας, Νίκος Αποστολόπουλος εκ μέρους της ένωσης της Μεγαλόπολης και Κ. Βελισσάρη – Βαδάκογλου Χαρούλας εκ μέρους της ένωσης της Λακωνίας, έθεσαν ως προτεραιότητες την εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση του έντονου και διαρκώς εντεινόμενου δημογραφικού προβλήματος και τη διασύνδεσή του με τη στήριξη των τριτέκνων. Ζήτησαν επίσης από τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη την παρέμβασή του προκειμένου να προωθηθούν παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση πρόσβασης των τριτέκνων στην εργασία, αλλά και για συνεργασίες με τα ΚΤΕΛ και τα επιμελητήρια για την παροχή εκπτώσεων.
Ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη των τριτέκνων προς την Περιφέρεια, τους ενημέρωσε για μια σειρά πρωτοβουλιών σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο για την εφαρμογή κοινωνικών δράσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε ότι ήδη έχουν εξεταστεί οι δυνατότητες παρέμβασης της Περιφέρειας για ουσιαστική στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, ακόμα και σε τομείς όπου δεν έχει την αρμοδιότητα.

Πέτρος Τατούλης: Θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να προστατέψω τα συμφέροντά των εργαζομένων της Ηλιόσφαιρας

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρξουν εξελίξεις εις βάρος των εργαζομένων και θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να προστατέψω τα συμφέροντά τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία των εργαζομένων της εταιρείας «Ηλιόσφαιρα» που τον επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να του εκθέσουν την υφιστάμενη κατάσταση και να εξετάσουν τις δυνατότητες αποτροπής παύσης λειτουργίας του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την κατανόησή του, αλλά και τη βαθιά γνώση του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, όπως επίσης και για την πρόθεσή του να προβεί σε δυναμικές παρεμβάσεις προκειμένου να μη θιγούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και να μη χαθεί μια σημαντική επένδυση για την πόλη της Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.