Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Η Χρυσή Αυγή έκανε το σταυρό σκουπόξυλο και σφουγγαρίστρα»

Άγριος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή όταν ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή πως έκανε τη σημαία... σφουγγαρίστρα. Αιχμές και προς την κυβέρνηση για «απάθεια».

Χαμός στη Βουλή όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης άσκησε έντονη κριτική στη Χρυσή Αυγή για τις ρατσιστικές της επιθέσεις αλλά και στο πολιτικό σύστημα για… «απάθεια».

Όρθιος στα έδρανα ο Ηλίας Κασιδιάρης διαμαρτύρονταν έντονα.
«Εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων, να σεβαστείτε τον χώρο» παρενέβη ο προεδρεύων της έδρας Λεωνίδας Γρηγοράκος και προς στιγμήν το επεισόδιο έληξε.

Τα πνεύματα άναψαν όταν ο πρώην συνδικαλιστής της Αστυνομίας και νυν βουλευτής Δ. Κυριαζίδης επιτέθηκε στο πολιτικό σύστημα, με αιχμές και προς την κυβέρνηση…

«Άναρθρες κραυγές για τη Χρυσή Αυγή δεν βοηθούν, το πολιτικό σύστημα άφησε το κενό για την παρουσία της. Με λύπη μου λέω εμείς μείναμε απαθείς όταν στα γεγονότα της Ραφήνας, έκαναν χρήση του λάβαρου και του σταυρού σαν σκουπόξυλο και σφουγγαρίστρα» είπε ο κ. Κυριαζίδης, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία των βουλευτών του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, με τον Ηλία Κασιδιάρη να φωνάζει και να ζητά μεταξύ άλλων από τον βουλευτή της Ν.Δ. να αποδείξει τα λεγόμενα του.

Ο κ. Κυριαζίδης κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες με μέλη της Χρυσής Αυγής στα επεισόδια… «Αυτά για να δει ο κόσμος τις εκπροσωπείτε και τι αντιπροσωπεύετε» δήλωσε ενώ ανακοίνωσε πως καταθέτει και επίκαιρη ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς καταγγέλλοντας «απρόκλητη χρήση βίας» από τη Χρυσή Αυγή και αυθαίρετη άσκηση εξουσίας.

Η έντονη διαμαρτυρία των βουλευτών της «ακροδεξιάς» πτέρυγας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος της έδρας Λεων. Γρηγοράκου. «Εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων, να σεβαστείτε τον χώρο» είπε και ανακοίνωσε πως δεν επιτρέπει διακοπές αλλά θα τους δώσει το λόγο όταν έρθει η σειρά τους.

newsit.gr