Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη 32χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι έβαλε 21 φωτιές σε μια εβδομάδα στη Μεσσηνία. Σε ύφεση η φωτιά στη Μάνη

Συνελήφθη σήμερα, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, με την αυτόφωρο διαδικασία, ένας 32χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό κατ' εξακολούθηση.
Ο 32χρονος είναι ο εμπρηστής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Λόγγος, στο Δώριο του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.
Ο συλληφθείς κατά την απολογία του, ομολόγησε συνολικά 21 πυρκαγιές, που έβαλε σε περιοχές των δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, από τις 3 Σεπτεμβρίου έως και χθες.
Ο εμπρηστής θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο χωριό Κρήνη (Παλοβά) λίγο έξω από το Γύθειο, στην ανατολική Μάνη.
Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των κατοίκων της περιοχής, περιόρισε γρήγορα το καταστροφικό έργο της φωτιάς.
Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και στο σημείο παραμένουν δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

Εύβοια
Η πυρκαγιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε στις δέκα το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην θέση Πλατανιστό Λυγιά αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό Καστρί όπου μάλιστα προξένησαν ζημιές σε κτίσματα.
Η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι σε κατοικημένη περιοχή ενώ επί τόπου βρίσκονται και ενεργούν για να την θέσουν υπό έλεγχο ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σαλαμίνα
Η πυρκαγιά στην Σαλαμίνα εκδηλώθηκε πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Περάνι.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σκουπίδια και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αναβύσσου αλλά ελέγχεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά στον Γοργοπόταμο

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Γοργοποτάμου, στη Φθιώτιδα και έχει σημάνει συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο σημεία που απέχουν μεταξύ τους περίπου ένα χιλιόμετρο, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που απομακρύνθηκε από το σημείο στο οποίο αμέσως μετά εκδηλώθηκε η μία εστία της φωτιάς.
Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, από το αεροδρόμιο της Λαμίας κάνουν ρίψεις νερού πάνω από τις εστίες, ενώ στην περιοχή συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις
Οι πρώτες αναφορές σημειώνουν ότι αν οι φωτιές δεν σβήσουν μέχρι το βράδυ θα εξελιχθούν ως ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς κατευθύνονται σε απόκρημνη δασωμένη περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ