Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η μεγαλύτερη "μάχη" του Euro - Ισπανία - Ιταλία (21.45)


Η μεγάλη στιγμή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έφτασε. O 14oς τελικός της κορυφαίας Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης θα ρίξει την αυλαία ενός εκπληκτικού τουρνουά. Οι Ισπανοί βρίσκονται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση ενώ οι Ιταλοί έχουν με το μέρος τους την παράδοση.
Η Ισπανία έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις και αν καταφέρει να σηκώσει και φέτος το τρόπαιο θα γίνει η πρώτη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Οι φούριας ρόχας είναι το θεωρητικό φαβορί, αλλά οι Ιταλοί με την παρουσία τους στο Euro έδειξαν ότι ουδείς μπορεί να τους υποτιμήσει.

Προβλήματα δεν έχουν οι δύο ομάδες και Ντελ Μπόσκε και Πραντέλι έχουν τη δυνατότητα να παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου, θα τον διαιτητεύσει ο Πέδρο Προένσα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1 (21.45) ενώ θα υπάρχει Live ενημέρωση από το NewsIt.

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα και Φερνάντο Τόρες.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Κασάνο, Μοντολίβο και Μπαλοτέλι.

- Αυτός είναι ο τέταρτος τελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Ισπανία που μετράει ήδη δύο κατακτήσεις, ενώ είναι ο τρίτος για την Ιταλία (έχει μία κατάκτηση).

- Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 30 φορές, με τους Ιταλούς να μετρούν 10 νίκες και τους Ισπανούς 8.

- Η Ισπανία δεν έχει νικήσει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης τους Ιταλούς.