Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Νικήτας ή Κικίλιας για Γραμματέας

Ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Βασίλης Κικίλιας φαίνεται ότι είναι οι δυο “τελικοί” υποψήφιοι για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μετά την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Η περίπτωση του Γιάννη Μιχελάκη, που ακούστηκε αρχικά, δεν περπάτησε, και έτσι ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετακινείται στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.
Ο Κώστας Γκιουλέκας απ’ την άλλη, που επίσης φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, εκτιμάται ότι συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Μάξιμο Χαρακόπουλο στη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.
Έτσι, το ισχυρό δίδυμο που απομένει για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, το απαρτίζουν οι Νικήτας Κακλαμάνης και Βασίλης Κικίλιας. Με τον πρώτο να έχει συσσωρευμένη εμπειρία, και πολλάκις διατυπωμένες θέσεις για την αναγκαιότητα ανασύνθεσης και επανασυσπείρωσης της Κεντροδεξιάς, και τον Βασίλη Κικίλια να είναι ένα από τα στελέχη που προώθησε ο Αντώνης Σαμαράς και τον δικαίωσαν.

statesmen.gr