Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Καθυστερούν οι προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , Περικλής Μενούνος, γιά την έλλειψη εποχικού στο Δήμο αναφέρει τα εξής:
"Ο Δήμος μας, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες και πιεστικές ανάγκες της αποκομιδής των απορριμμάτων, της καθαριότητας και της κοπής ξερών χόρτων στους κοινόχρηστους χώρους, (Δάσος Πευκιάς, πλατείες, παιδικές χαρές, νεκροταφεία, γήπεδα, παραλίες κ.λ.π.) προσλαμβάνει εποχικούς υπαλλήλους.

Η πρόσληψη τους ολοκληρώνονταν στο τέλος Μαΐου κάθε έτους ώστε άμεσα αρχίζαμε τις παραπάνω εργασίες.

Φέτος, το 2012, προκηρύχτηκε πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, για την πρόσληψη ανέργων που στο Δήμο μας αντιστοιχούσαν 100 άτομα που θα εργάζονταν επί 5 μήνες και θα πληρωνόντουσαν από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσλήψεις θα είχαν γίνει έως τις αρχές του Μαΐου. Δυστυχώς όμως, στη χώρα μας ισχύει ο παραλογισμός να μην λειτουργεί το κράτος κατά την περίοδο των εκλογών, που διήρκησε 3 μήνες.

Καθυστερούν οι διαδικασίες και απαγορεύονται οι προσλήψεις με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες να ολοκληρωθούν στο τέλος του Ιουλίου!!!!!!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα – αυτή την περίοδο της αιχμής – να έχουμε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε πλήρως στις παραπάνω ανάγκες.
Ζητούμε συγνώμη, - παρ’ όλο που οι ευθύνες ανήκουν στο δυσλειτουργικό κράτος μας – για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στον τομέα της καθαριότητας.
Ευελπιστούμε, το συντομότερο δυνατό, οι αρμόδιοι να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες των προσλήψεων ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις υπηρεσίες της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος."