Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

“Ραβασάκι” Σαμαρά στους υπουργούς

Η επιστολή που συνέταξε ο Αντώνης Σαμαράς με παραλήπτες τους υπουργούς της κυβέρνησής του, αποτελεί ένα πολιτικό… ραβασάκι από την πλευρά του Πρωθυπουργού προς τα στελέχη που εμπιστεύτηκε, για να σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας ανάταξης της χώρας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εθνική συγκυρία.
Ο Πρωθυπουργός προτρέπει τους υπουργούς να βάλουν τάξη στα… του οίκου τους. Βρίσκοντας τους συγκεκριμένους εκείνους κωδικούς στα υπουργεία τους, μέσω των οποίων θα μπορούσε να γίνει ουσιαστική οικονομία και περιστολή δαπανών, στη βάση των απαιτήσεων της τρόικας για “συμμάζεμα” του δημόσιου, αλλά και ταυτόχρονα της ανάγκης να δοθεί το καλό παράδειγμα.
Ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει το μήνυμα του νοικοκυρέματος, το οποίο αποτελεί αναγκαία συνθήκη και απαράβατο όρο για να αλλάξει ταχύτητα το ελληνικό δημόσιο, να εκσυγχρονιστεί, και να πλησιάσει τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Ώστε να λειτουργήσει θετικά για την προώθηση των ριζικών μεταρρυθμίσεων και τομών, που θα καταστήσουν και πάλι ελκυστική για επενδύσεις την ελληνική οικονομία.

statesmen.gr