Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε οι εκτιμήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής στη βάση όσων έδειξαν οι δημοσκοπήσεις που ολοκληρώθηκαν χθες Παρασκευή συγκλίνουν στα εξής δεδομένα:

H Nέα Δημοκρατία διατηρεί μικρό προβάδισμα 1-2 ποσοστιαίων μονάδων με τα δύο κόμματα να υπερβαίνουν με τις αναγωγές σε αναποφάσιστους το 55%. Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ασφαλές, καθώς βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους ενώ υπάρχει σημαντικός αριθμός αναποφάσιστων, η τελική επιλογή των οποίων μπορεί είτε να ανατρέψει το αποτέλεσμα δίνοντας οριακή νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε να διευρύνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δίνοντας τη νίκη στο κόμμα της ΝΔ με σημαντική διαφορά.
Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει απώλειες και βρίσκεται πέριξ του 10% , ενώ  για την τέταρτη θέση παλεύει η ΔΗΜΑΡ με ποσοστά γύρω στο 6% . Σε παρόμοια ποσοστά και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ είναι στο 5,5% και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου στο 5% με μεγάλες απώλειες. Τα μικρά κόμματα φαίνεται ότι συνθλίβονται από τις συνθήκες πόλωσης που επικρατούν κι έτσι η Δημιουργία,Ξανά είναι μεταξύ 1,5-2% ,ενώ ακόμα πιο κάτω είναι οι Οικολόγοι και ο ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη.