Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πώς θα γίνει η εγκατάσταση των κομμάτων στη νέα Βουλή

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εγκατάσταση των κομμάτων στη νέα Βουλή. Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την τελετή ορκωοσίας που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη
          

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες στο κοινοβούλιο εν όψει της τελετής ορκωμοσίας που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη. Οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, προχωρούν στη «χωροθέτηση» των γραφείων των κοινοβουλευτικών ομάδων της νέας Βουλής, καθώς πρέπει να εγκατασταθούν οι γραμματείες τους και το προσωπικό που θα υποστηρίζει το έργο των βουλευτών.
Η ΝΔ πρόκειται να διατηρήσει για τα γραφεία της τους χώρους που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου επίσης θα βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο, θα επεκταθεί σε γραφεία που διατέθηκαν στην κοινοβουλευτική του ομάδα από χώρο που μέχρι πρότινος είχε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει και αυτό στο δεύτερο όροφο, αλλά θα περιοριστεί σε πολύ λιγότερα γραφεία από αυτά που είχε στην προηγούμενη Βουλή.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα εγκατασταθούν στον πρώτο όροφο του κτιρίου σε γραφεία τα οποία μέχρι πρότινος φιλοξενούσαν τη γραμματεία του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Η Χρυσή Αυγή θα «στεγάζεται» επίσης σε γραφεία στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Τα γραφεία αυτά διατηρούσε μέχρι πρότινος ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και βρίσκονται αρκετά κοντά με τα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ της παραχωρήθηκε ένα ακόμη γραφείο για να καλυφθούν οι ανάγκες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η Δημοκρατική Αριστερά «μετακομίζει» από το ισόγειο στον δεύτερο όροφο εκεί που μέχρι πρότινος είχε τα γραφεία του ο ΛΑ.Ο.Σ. και θα γειτονεύει με το ΚΚΕ το οποίο παραμένει στο χώρο που είχε στο δεύτερο όροφο και πριν από τις εκλογές.