Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: ΑΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !

venizelos beglitis walking ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: ΑΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !
Σημαντική συνέντευξη παραχώρησε ο π. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και π. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στον διευθυντή της ηλεκτρονικής  εφημερίδας sfedona.gr , Λάκη Γιαννιδάκη.
Ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία , με δραματική φωνή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν αντέχει η χώρα μας σε άλλες πολιτικές περιπέτειες.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Λάκη Γιαννιδάκη ” αν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής δημιουργηθεί ένα τέτοιο πολιτικό σκηνικό που θα οδηγήσει και πάλι την χώρα μας σε ακυβερνησία και μετωπικές συγκρούσεις ,τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τη χώρα.”
Ο Πάνος Μπεγλίτης τονίζει επίσης την σημασία που έχει για το νομό μας να υπάρχει εκπροσώπηση στη Βουλή με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ :
“Ένας δημοκρατικός νομός θέλει δυνατή και αξιόπιστη φωνή για την υπεράσπιση των συμφερόντων του και την επίλυση των προβλημάτων του.”
ΕΡΩΤΗΣΗ : Κύριε Μπεγλίτη μείνανε πλέον κάτι λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα για τις κρισιμότερες ίσως εκλογές της νεότερης Ελλάδας.
Από την Κόρινθο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει διαμηνύσει πως «κυβέρνηση δίχως το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται».
Είχε επίσης δηλώσει με νόημα πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τσόντα κανενός.»
Τι λέτε εσείς;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή βρίσκεται, πολιτικά, κοινωνικά και ιδεολογικά, στον κεντροαριστερό χώρο του πολιτικού φάσματος. Είναι ένας στρατηγικός χώρος, που μας δίνει, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το πλεονέκτημα να αποτελούμε παράγοντα πολιτικής σταθερότητας και εγγυητή των αναγκαίων πολιτικών ισορροπιών γι την πορεία της χώρας.
Φαντασθείτε κ. Γιαννιδάκη ένα πολιτικό σύστημα με ισχυρούς τούς πόλους της δεξιάς Ν.Δ και της λαϊκιστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, με αδύναμο τον κεντροαριστερό χώρο του ΠΑΣΟΚ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζω και εκτιμώ ότι έχετε πάντα καθαρό πολιτικό λόγο, είτε κανείς συμφωνεί μαζί σας είτε όχι . Πείτε μου λοιπόν τι θα σήμαινε ένα τέτοιο σκηνικό για την χώρα μας , όπως ακριβώς το περιγράφετε ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένα τέτοιο σκηνικό κ.Γιαννιδάκη, εάν επιβεβαιωθεί στις εκλογές, θα αποτελέσει πηγή αστάθειας, θα οδηγήσει και πάλι σε ακυβερνησία και μετωπικές συγκρούσεις και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τη χώρα.
Για αυτό έχουμε υποστηρίξει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το έχει αναδείξει σε κεντρικό στρατηγικό στόχο της προεκλογικής περιόδου, ότι η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής εθνικής συνευθύνης με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που υποστηρίζουν την παραμονή στην Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως θα χαρακτηρίζατε τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας λίγες μόνο ώρες πριν τις Εθνικές Εκλογές της 17ης Ιουνίου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς και όλοι έχουμε την υποχρέωση ν’ αναλάβουμε τις εθνικές μας ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Η χώρα δεν αντέχει άλλο την ακυβερνησία. Οδηγούμαστε σε κατάρρευση και εθνική καταστροφή. Επιτέλους πρέπει να τελειώσουν τα επικίνδυνα παιγνίδια με το συλλογικό μας μέλλον.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Απευθυνόμενος στους συμπολίτες σας στην Κορινθία, τι θα θέλατε να πείτε σε εκείνους τους παλιούς συντρόφους σας που στις 6 Μαΐου δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Κοιτάζοντας στα μάτια τους δημοκρατικούς πολίτες της Κορινθίας, θέλω να τους πω ότι με την ψήφο τους την Κυριακή 17 Ιουνίου κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ελλάδας και της Κορινθίας.
Το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν πολύ σκληρό για το ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς πληρώσαμε δυσανάλογα μεγάλο κόστος. Πικράναμε με τις σκληρές αποφάσεις μας τους πολίτες, πρέπει να τους πω όμως ότι βρεθήκαμε μπροστά σε αναγκαστικές επιλογές και εκβιασμούς των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης για να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία και την κατάρρευση της χώρας. Δεν ήταν ιδεολογικές μας επιλογές, αλλά αποφάσεις ανάγκης και εξαναγκασμού. Τώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές αλλαγές των πολιτικών συσχετισμών και της κυρίαρχης στρατηγικής της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επέβαλε η Γερμανία, τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί να αφεθεί, ανεξέλεγκτα, στα χέρια των δυνάμεων του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και των τυχοδιωκτισμών, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, των δυνάμεων, δηλαδή, που οδήγησαν την Ελλάδα στον εκτροχιασμό και τον οποίο πληρώνει, σήμερα, ο λαός μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα αποτελέσει κατά την γνώμη σας μια ενδεχόμενη ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπερασπίζεται έναν πολιτικό λόγο ευθύνης, ρεαλισμού και αποφασιστικότητας στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, αποτελεί συμβολή στην πολιτική σταθερότητα και απαντά με τρόπο αξιόπιστο στην ανάγκη άμεσης διακυβέρνησης, ώστε να διαπραγματευθούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Η ψήφος οργής και τιμωρίας της 6ης Μαΐου οδήγησε σε ακυβερνησία.
Δεν αντέχει η πατρίδα μας άλλη παράταση του πολιτικού αδιεξόδου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Για το ΠΑΣΟΚ της Κορινθίας θα έλεγα πως ήταν διπλό το χτύπημα του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου,
Είδε να μειώνονται δραματικά τα ποσοστά του Κινήματος στο Νομό , αλλά και για λίγες δεκάδες ψήφους να μην εκλέγει βουλευτή! Πως το σχολιάζεται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Κορινθία έχει ανάγκη από την εκπροσώπησή της στη Βουλή με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Ένας δημοκρατικός νομός θέλει δυνατή και αξιόπιστη φωνή για την υπεράσπιση των συμφερόντων του και την επίλυση των προβλημάτων του.
Ο εκλογικός νόμος μας στέρησε τη βουλευτική έδρα στις πρόσφατες εκλογές. Μπορούμε τώρα με τη δημοκρατική μας συστράτευση και συμμετοχή να δώσουμε δύναμη στις κοινές μας ελπίδες, για ένα καλλίτερο αύριο για όλους.
Να κερδίσουμε την έδρα, που θα είναι η φωνή μας στην πολιτική ζωή και στο Κοινοβούλιο.