Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

17 ΙΟΥΝΙΟΥ: Ο «ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ»


Μία σημαντική  «τεχνική» διαφορά έχουν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου: τη λίστα, όπερ μεθερμηνευόμενον δε χρειάζεται σταυρός. Το λέει άλλωστε και ο εκλογικός νόμος: «Σε περίπτωση που εκλογές διενεργούνται πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες, η εκλογή των βουλευτών δε γίνεται με σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα». Αλλά και πάλι, αν ρίξετε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη με σταυρό, μην ανησυχείτε... Θα καταμετρηθεί κανονικά υπέρ του κόμματος της επιλογής σας. Όμως, προσέξτε!!!  Καθώς τα ψηφοδέλτια των εκλογών της προσεχής Κυριακής έχουν αλλάξει σε σχέση με αυτά της 6ης Μαΐου και επομένως τα ΠΑΛΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, εάν βρεθούν μέσα στην κάλπη, θα εκληφθούν ως ΑΚΥΡΑ.
Οι εκλογές σε αριθμούς
Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί (07.00) έως τις 7 το απόγευμα (19.00). Τα εκλογικά τμήματα είναι τα ίδια με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ήτοι 20.554 εκλογικά τμήματα - συμπεριλαμβανομένων και των ετεροδημοτών, με 21 κόμματα και συνδυασμούς, καθώς και 58 ανεξάρτητους μεμονωμένους (έναντι 31  και 52 αντίστοιχα της προηγούμενης φοράς) να διεκδικούν την ψήφο 9.850.802 πολιτών. Από τους 4.873 υποψηφίους (έναντι 6.500) θα αναδειχθούν οι 300 εθνοπατέρες μας.
Τα πρώτα αποτελέσματα
Αναφορικά τώρα με τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, επειδή έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, αμέσως μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, αυτά μεταδίδονται στα τοπικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η κατά προτεραιότητα μετάδοσή τους στο υπουργείο Εσωτερικών, το αρμόδιο υπουργείο έχει επισημάνει προς τους αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι και είναι υπεύθυνοι για τη μετάδοσή τους στο «κέντρο»: «Δεν είναι επιτρεπτό να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσματα σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των ιστοχώρων που ενδεχόμενα διαθέτετε, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το υπουργείο Εσωτερικών».
Σύμφωνα με το «Singular Logic», πρώτα αποτελέσματα θα μας είναι γνωστά στις 9 και μισή το βράδυ της Κυριακής, ταυτόχρονα με τους βουλευτές -λόγω λίστας, όμως, λόγω του εκλογικού νόμου οι έδρες και οι βουλευτές θα έχουν «κάτσει» τα ξημερώματα της Δευτέρας (εδώ).