Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Εκλογές από… Μεγάλη Τετάρτη

Η απασφάλιση της τελικής πορείας της χώρας προς τις πρόωρες εκλογές, ήταν γνωστό ότι θα λάμβανε χώρα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας. Ξεκινώντας από τον τερματισμό των εργασιών της Βουλής, και συνεχίζοντας με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης του Κοινοβουλίου, και προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Σήμερα ωστόσο, το σκηνικό ξεκαθάρισε ακόμη περισσότερο, καθώς η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Βουλής τη Μεγάλη Τρίτη, πράγμα που σημαίνει ότι από τη Μεγάλη Τετάρτη μετράει πλέον αντίστροφα ο χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Το νομοσχέδιο που θα ρίξει την αυλαία μιας Βουλής η οποία στηρίχτηκε στην πολιτική ανορθογραφία του «λεφτά υπάρχουν» και οδήγησε σε δυο Μνημόνια εθνικής μελαγχολίας και ναρκοθέτησης του μέλλοντος της χώρας, αφορά ρυθμίσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα εισαχθεί προς ψήφιση τη Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Τρίτη.
Από τη στιγμή εκείνη και μετά, η χώρα μπαίνει και τυπικά σε προεκλογική περίοδο, καθ΄ οδόν προς μια αναμέτρηση ιστορικού περιεχομένου και σημειολογίας. Θα είναι οι εκλογές της μεγάλης ευκαιρίας να απαλλαγεί η χώρα από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, από το βασικό πολιτικό πρόβλημα του τόπου.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr