Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία με αντικείμενο τα προβλήματα των πυρόπληκτων περιοχών. Μετείχαν οι βουλευτές και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των νομών της Πελοποννήσου . Απόντες οι εκπρόσωποι της Κορινθίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο τα προβλήματα των πυρόπληκτων περιοχών.
Μετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, Αρκαδίας, κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Ευβοίας, κ. Παναγιώτης Σίμωσης, Ηλείας, κ. Κων/νος Νικολούτσος, Λακωνίας, κ. Κων/νος Πανδής, Μεσσηνίας, κ. Δημήτριος Αδαμάπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κων/νος Μίχαλος.
Από τη Νέα Δημοκρατία μετείχαν ο  Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι Βουλευτές των πυρόπληκτων νομών, κ.κ. Μιχάλης Μπεκίρης, Νίκος Νικολόπουλος, Κων/νος Τζαβάρας, Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Δαβάκης, Γρηγόρης Αποστολάκος και Γιάννης Λαμπρόπουλος. 

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, για τα αιτήματά τους, κυρίως για την αποπληρωμή των δύο (2) δόσεων των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο πυρόπληκτων δανείων, που λήγουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Επίσης, ζήτησαν την παρέμβασή του, ώστε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τα Επιμελητήρια των έξι (6) πυρόπληκτων νομών στις επόμενες μέρες, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια αποπληρωμής και των μη εγγυημένων δανείων, σύμφωνα με τη διάρκεια αποπληρωμής των εγγυημένων, καθώς και να συζητηθεί το αίτημά τους για την αλλαγή βάσης υπολογισμού των επιτοκίων.

Επίσης, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα που προέκυψαν από τη διακοπή της λειτουργίας των τριών (3) συνεταιριστικών τραπεζών και ζήτησαν να αντιμετωπίζονται οι συνεταιριστικές τράπεζες με τα ίδια κριτήρια που αντιμετωπίζονται και οι υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες.  

Τέλος, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων έθεσαν το θέμα της παράτασης των εγγυήσεων του ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο θεωρούν επιτακτική ανάγκη, καθώς και την ανάγκη βελτίωσης των δράσεων του ΕΤΕΑΝ & JEREMIE, οι πόροι των οποίων δεν έχουν καθόλου αξιοποιηθεί.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε τους προέδρους των Επιμελητηρίων ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την επιχειρηματικότητα και εργάζεται σταθερά για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στη χώρα και εξέφρασε θετική άποψη επί των αιτημάτων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων περιοχών.
Οι αρμόδιοι υπεύθυνοι Τομέων Πολιτικής Ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας θα συνεργαστούν τόσο με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, όσο και με την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.