Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ! - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ! - ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ !


Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν να μεταδίδονται εικόνες από τα έκτροπα που συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου, αυτή η εικόνα μένει να προσδιορίζει το χάος και το τέλμα στο οποίο κατευθυνόμαστε ομαδικώς (η φωτό είναι από το pelopsnews.gr).
Η φωτογραφία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στριμωγμένο στη γωνία, να προσπαθεί, με όση ευλυγισία μπορεί, να αποφύγει τα αντικείμενα παντός είδους που εκσφενδονίζονταν εναντίον του, κάνει το γύρο της Ελλάδας και δημιουργεί ανατριχίλα για το μέλλον που μας περιμένει σαν κοινωνία. Στην ίδια μοίρα βρέθηκαν και όλοι σχεδόν οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που δεν πρόλαβαν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια πριν ξεσπάσει μέσα στην αίθουσα του ΠΕ.ΣΥ. η αλλοφροσύνη.
Όποια και να είναι η ουσία της υπόθεσης και το γιατί προκλήθηκαν όλα αυτά δεν έχει πλέον καμία σημασία. Ό,τι και να έχει προηγηθεί, ακόμα και αγωνιώδεις συνεννοήσεις ή συμφωνίες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας δεν έχει πλέον κανένα νόημα.
Η εικόνα ενός Περιφερειάρχη να υπόκειται έναν άτυπο "λιθοβολισμό", είναι εικόνα αλγεινή, είναι εικόνα χούντας του όχλου, είναι εικόνα που μπορεί να καταστήσει λαϊκό ήρωα ακόμα και τον Βαραββά !
Με αυτόν τον τρόπο και αυτές τις συμπεριφορές δεν κατευθυνόμαστε προς τον φόβο όλων που είναι η βουλγαροποίηση της κοινωνίας και της οικονομίας μας, κατευθυνόμαστε προς καθεστώς Ταλιμπάν στα βάθη και στις σπηλιές του Αφγανιστάν.
Σε αυτό το σημείο πλέον δεν υπάρχει πολιτική. Δεν υπάρχουν καλοί ή κάκιστοι θεσμοί όπως είναι ο "Καλλικράτης". Δεν υπάρχει Περιφέρεια, δεν υπάρχουν Έλληνες. Υπάρχει όχλος που συμπεριφέρεται ως τέτοιος και κάποια στιγμή θα συναντήσει απέναντί του έναν άλλο όχλο για κάποιο άλλο θέμα. Και τότε θα επέλθει το μοιραίο, εκείνο που μερικοί "μαστόροι" των πληκτρολογίων κραδαίνουν ως απειλή, αλλά το ταΐζουν και το γιγαντώνουν με τις αβάντες, τα φτιασιδώματα και τα γραφόμενά τους.
Είναι εκείνοι οι "μαστόροι" που τώρα τελευταία ανακάλυψαν την πολιτικοποίηση των άκρων και κάνουν ρεπορτάζ για "ωραίους" πολιτικούς διαλόγους με το ακραίο δεξιό ή το ακραίο αριστερό επειδή θεωρούν ότι έτσι θα εξυπηρετήσουν τον μικροκομματικό στόχο.
Είναι εκείνοι οι "μαστόροι" που νομίζουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι αλλάζουν τις απόψεις και τις θέσεις τους σύμφωνα με το αόρατο ταμ - ταμ της εκάστοτε φανερής ή υποτιθέμενης ακόμα διαπλοκής. Είναι οι "μαστόροι" που αποθεώνουν τους ιδιοτελείς και εξαφανίζουν εκείνους που δεν τους γουστάρουν από τον χάρτη. Είναι οι "μαστόροι" που βγάζουν κατά καιρούς διάφορους "πεθαμένους" από τα μνήματα, την ώρα που δακρύβρεχτα ευαγγελίζονται και επιζητούν τα νέα πρόσωπα. Αιδώς !
Όποιος - πρώτα για τον εαυτό του - δημιουργεί τεχνηέντως ένα φαινομενικό, ψεύτικο, τιποτένιο, "υπέρ", την ίδια ώρα γεννάει χωρίς να το αντιλαμβάνεται (ίσως) και ένα φανατισμένο και τυφλό "κατά".
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να εξαφανίσει το αυθεντικό και το συνεπές είναι υποχρεωμένος να λουστεί τις ίδιες του τις τερατογεννέσεις που αυτόν θα κατασπαράξουν πρώτο.
Από όσα έγιναν στο Περιφερειακό οφείλουν όλοι να προβληματιστούν. Δίκιο δεν έχει κανείς. Όλοι έχουν άδικο. Διότι καταδικαστέος είναι ο οποιοσδήποτε πετάει αντικείμενα, το ίδιο καταδικαστέος είναι και εκείνος που οφείλει να οδηγήσει αλλού, καλύτερα την κοινωνία και δεν το κάνει. Το ίδιο καταδικαστέος είναι και εκείνος που νομίζει ότι χειραγωγεί αλλά στην πραγματικότητα έχει κατασταθεί ο ίδιος, προ πολλού τηλεκατευθυνόμενος.
Οι ιστορίες με τους "υπέροχους" δημάρχους, τους "υπέροχους" οποιοδηποτάρχες, βουλευτάδες, πολιτικούς πρέπει να σταματήσουν. Κανείς δεν είναι υπέροχος. Κανείς δεν είναι υπεράνω λαθών, αδυναμιών και κριτικής. Ας κάνουν όλοι απλώς λίγο καλύτερα τη δουλειά τους χωρίς να βουίζει ο τόπος για τη "δουλειά", όποια και αν είναι αυτή ... Ας είναι όλοι λίγο πιο συνεπείς, λίγο πιο ειλικρινείς, λίγο πιο ευθείς, λίγο πιο "φανατισμένοι" με τον όποιο ρόλο τους. Ας αφήσουν λίγο τις ισορροπίες να δημιουργούνται μόνες τους και δεν χάθηκε και ο κόσμος αν κάποια φορά αυτές δεν βγαίνουν. Δεν γίνεται να είναι κάποιος αρεστός σε όλους και κυρίως δεν γίνεται να προσπαθούν ορισμένοι να μετατρέπουν σε γραφικούς όσους προτιμούν να είναι σταθεροί και να μην "βαρκάρουν" ανάλογα με τον καιρό ...

Διαπρύσιος