Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ! - Ποιοι υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μην εκλεγούν

Λαιμητόμος θα είναι για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η προσεχής εκλογική αναμέτρηση. Ο συνδυασμός της αναμενόμενης πτώσης των ποσοστών και της τάσης των ψηφοφόρων να ανανεώσουν σε μεγάλο ποσοστό της ΚΟ των κομμάτων εξουσίας όταν δεν εμφανίζονται φαβορί για την κυβέρνηση, θα οδηγήσει εκτός Βουλής μεγάλα ονόματα.

Η Β’ Αθηνών φαίνεται ότι θα είναι η περιφέρειες με τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες απώλειες. Το 2009, το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει 20 έδρες και σήμερα εκτιμάται ότι θα κινηθεί με «ταβάνι» τις δέκα. Έτσι, παρά το γεγονός ότι επτά από τους βουλευτές που είχαν εκλεγεί δεν θα είναι ή μπορεί να μην είναι υποψήφιοι, κινδυνεύουν να μην εκλεγούν ηχηρά ονόματα. Από τη Β΄ Αθηνών θα λείπουν η Λούκα Κατσέλη, ο Γιάννης Δημαράς, η Μαρία Δαμανάκη και η Σοφία Σακοράφα. Ενδεχομένως να μην είναι υποψήφιες και οι Μιλένα Αποστολάκη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου- εκτός και αν ψηφίσουν την Κυριακή και ο Ευ. Βενιζέλος πάρει την απόφαση να δώσει το δικαίωμα υποψηφιότητας σε όλους όσοι συμμετάσχουν στο νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ. Θα είναι υποψήφιος όμως και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος λογικά θα εκλεγεί με ευχέρεια.

Κατά συνέπεια, κινδυνεύουν οι Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άννα Νταλάρα, Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Γιάννης Βούρος, Γ. Χαραλαμπόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαπας.

Στην Α' Αθηνών φαίνεται ότι δεν έχουν καμιά τύχη οι Νάσος Αλευράς, Θανάσης Τσούρας και Παντελής Οικονόμου. Καμιά τύχη δεν έχει και ο Παύλος Γερουλάνος, αν τελικά το αποφασίσει. Στις τρεις- όπως φαίνεται- εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να πλασαριστούν οι Κώστας Σκανδαλίδης, Φώφη Γεννηματά- άβυσσος η ψυχή των ψηφοφόρων, ενώ μάχη θα δώσουν η Άννα- υπουργός της φωτοτυπίας- Διαμαντοπούλου και ο Χρήστος Παπουτσής, πολλοί ψηφοφόροι του οποίου εκτιμάται ότι έχουν μετοικήσει στην Αριστερά.

Στην Α' Θεσσαλονίκης, παρά την απουσία του Χάρη Καστανίδη οι Γιάννης Μαγκριώτης, Σπύρος Βούγιας και Εύα Καϊλή έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Αν επιστρέψει η Χρύσα Αράπογλου, η ανησυχία τους θα γίνει μεγαλύτερη.

Στην Α’ Πειραιά θα εκλεγεί ένας εκ των Δημήτρη Καρύδη και Μανώλη Μπετενιώτη. Αν εκλεγεί, γιατί φημολογείται η επιστροφή του Παναγιώτη Φασούλα και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα είναι υποψήφιος και ο Κώστας Σημίτης.

Ανάλογο είναι το κλίμα στην Αιτωλοακαρνανία. Παρά την αποχώρηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, η φημολογούμενη επιστροφή του Χρήστου Βερελή, προκαλεί λογική ανησυχία στους Θάνο Μωραΐτη, Ανδρέα Μακρυπίδη και Σοφία Γιαννακά.

Στο Ρέθυμνο, ο Μανόλης Όθωνας έχει κάθε λόγο να ανησυχεί από την πιθανολογούμενη υποψηφιότητα του Μιχάλη Νεονάκη.

Στη Λάρισα, η Βάσω Αλεξανδρίδου φαίνεται να μην έχει καμιά τύχη. Αλλά και οι Βασίλης Έξαρχος και Φίλιππος Σαχινίδης δεν μπορεί να αισθάνονται ασφαλείς- ειδικά ο δεύτερος, λόγω της συμμετοχής του στο οικονομικό επιτελείο επί Παπακωνσταντίνου κυρίως. Μάλλον θα επιστέψει ο Έκτορας Νασιώκας ,α αλλά γίνεται λόγος και για νέο «πουλέν».

Στη Μαγνησία, ο Κώστας Καρτάλης δεν έχει λόγο να ανησυχεί, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη Ροδούλα Ζήση.

Σημειώνουμε τέλος ότι χωρίς περιφέρεια είναι οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Μόσιαλος οι οποίοι λέγεται ότι σκέφτονται να επιστρέψουν στο εξωτερικό, όπου ο πρώτος έχει εργαστεί κατά το παρελθόν και ο δεύτερος έχει μια καθηγητική έδρα στο Λονδίνο και το LSE να τον περιμένει…


Πηγή : Newpost.gr