Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Ηράκλειο

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα επισκεφθεί από την Παρασκευή 16 ως και την Κυριακή 18 Μαρτίου το Ηράκλειο Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ηράκλειο, θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς του νομού και στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αύριο Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 17:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος (Αρκολέοντος 17).

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Το 1.000.000 ξεπερνούν και επίσημα οι άνεργοι στη χώρα μας, ανεβάζοντας την ανεργία στο 20,7%.Τα αρνητικά ρεκόρ δεν έχουν τέλος, ωστόσο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συγκυβερνούν, περί άλλα τυρβάζουν. Επιμένουν στο σκέλος των οριζοντίων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και μεταθέτουν στις καλένδες τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα άρουν το πλήθος των αντικινήτρων στην επιχειρηματικότητα.Προστατεύοντας τους κομματικούς στρατούς τους, οδηγούν την ανεργία σε έκρηξη και τη νέα γενιά στη μετανάστευση». 

Την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών Σ. Δήμας – απαντώντας στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη - τονίζει πως οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ένα ζήτημα που παραμένει ανοικτό για τη χώρα μας, η Κυβέρνηση δείχνει με τη στάση της, πως έχει ήδη καταθέσει τα όπλα και δεν ασχολείται με την επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού ηθικού και κοινωνικού ζητήματος, αδιαφορώντας για τη δικαίωση εκατοντάδων ελλήνων πολιτών, αλλά και την οικονομική αποζημίωση της χώρας μας. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο που στην προγραμματισμένη συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Αμυνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Βενιζέλος προτίμησε να προετοιμαστεί για την «προεκλογική» συνέντευξη τύπου του και οι κύριοι Δήμας και Παπαϊωάννου αποφάσισαν ότι δεν αξίζει να παραστούν στην συνεδρίαση.