Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εγκρίθηκαν τα 28 δισ ευρώ για την Ελλάδα από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε το πράσινο φως για το νέο τετραετές σχέδιο βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 28 δισ. ευρώ.
Το Ταμείο διευκρινίζει στην σχετική ανακοίνωσή του ότι οι ελληνικές αρχές μπορούν ήδη να εκταμιεύσουν άμεσα 1,65 δισεκατομμύρια ευρώ από αυτή τη νέα γραμμή πίστωσης.
Το ΔΝΤ προσθέτει ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο αυτό "για την υποστήριξη του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής των ελληνικών αρχών".
Το Ταμείο υπογραμμίζει ακόμη ότι ακύρωσε το προηγούμενο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο είχε εγκριθεί τον Μάιο του 2010.
Τα 20,3 δισεκατομμύρια ευρώ που η Αθήνα είχε λάβει στο πλαίσιο της πρώτης δανειακής σύμβασης, τα οποία αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο δάνειο που έχει καταβληθεί απο ΔΝΤ, παραμένουν οφειλόμενα στο Ταμείο: Η Αθήνα θα πρέπει να τα επιστρέψει μεταξύ 2013 και 2015.
Το ΔΝΤ διένειμε μια σύντομη ανακοίνωση του σχετικά με την απόφαση, διευκρινίζοντας ότι μια άλλη, πιο πλήρης, θα δημοσιευθεί αργότερα

newsit.gr