Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ο Κώστας Καρτάλης διάδοχος του Πάνου Μπεγλίτη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η περίπτωση του Κώστα Καρτάλη είναι από τις πλέον σύνθετες στην ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Μαγνησίας βρισκόταν στο υπουργείο Πολιτισμού, στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, την περίοδο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, στη συνέχεια ωστόσο συντάχθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του νέου ΠΑΣΟΚ, μετά την εποχή του Κώστα Σημίτη.
Ο Κώστας Καρτάλης δεν κατάφερε να βρει τις ισορροπίες που απαιτούνταν στο εσωτερικό του στενού επιτελείου του Γιώργου Παπανδρέου και έτσι, αργά αλλά σταθερά, άρχισε να απομακρύνεται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και απερχόμενου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και να προσεγγίζει εκείνο του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργού Οικονομικών.
Με τις εσωκομματικές εξελίξεις να έχουν γύρει την πλάστιγγα στην πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος προβάλει περίπου ως ο αυτονόητος επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Καρτάλης αναμένεται να είναι μεταξύ εκείνων των στελεχών, που θα αναλάβουν καίρια πόστα την επόμενη μέρα, σηματοδοτώντας και τον άνεμο αλλαγής στο Κίνημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Μαγνησίας θα είναι ο διάδοχος του Πάνου Μπεγλίτη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ένα αξίωμα κεντρικής σημασίας για κόμμα το οποίο βρίσκεται στην αντιπολίτευση, όπως αναμένεται να συμβεί με το ΠΑΣΟΚ, μετά τις επόμενες εκλογές.
Από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, ο Κώστας Καρτάλης αναμένεται να έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα συμμετέχει και στον «πρωινό καφέ» που θα επανασυστήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr